Hokejisté utrpěli s Ruskem debakl 0:6, Jágr kvůli zranění nedohrál

Čeští hokejisté utrpěli ve svém druhém utkání na Oddset Hockey Games ve Stockholmu debakl s Ruskem 0:6, když už po první třetině prohrávali 0:4. Už ve 24. minutě odstoupil ze zápasu kvůli naraženému stehnu Jaromír Jágr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička (uprostřed) na střídačce hokejové reprezentace

Vladimír Růžička (uprostřed) na střídačce hokejové reprezentace | Zdroj: ČTK

Do vedení mohl jít český tým, ale střelu Jordána zastavila tyč. Český obránce šel o chvíli později pykat za faul na trestnou lavici a sborná nabídnutou příležitost využila. Tichonov trefil tyč a puk se od Kovářova betonu odrazil za brankovou čáru.

Uběhlo dalších 67 vteřin a český gólman kapituloval podruhé, při další přesilové hře se trefil z mezikruží Plotnikov. Ve 12. minutě se Rusové dostali do dalšího přečíslení a Kuzněcovovu přihrávku využil Loktionov.

Svěřenci kouče Růžičky se neprosadili ani v početní výhodě při vyloučení Ovečkina, naopak do konce první třetiny počtvrté sami inkasovali. Jakovlevův pokus od modré tečoval za záda brankáře Kováře Zubov.

Brankář Kovář dostal od Rusů šest gólů, kouč Růžička ho ale chválil

Číst článek

Rusové byli lepším týmem i v dalších dvou třetinách. Ve 26. minutě se znovu dostali do přečíslení dvou na jednoho, po Kutuzovově asistenci se v zápase podruhé trefil Loktionov. Skóre zápasu zpečetil ve 48. minutě při Vitáskově trestu neobsazený Tichonov.

Od dalšího inkasovaného gólu uchránil Růžičkův výběr Kovář, který nepřipustil, aby česká reprezentace vyrovnala nejhorší výsledek. Nejtěžší porážku si národní tým připsal v únoru 2012 ve Stockholmu s Finskem 0:7.

I přes šestigólový debakl mají Češi naději na vítězství v turnaji. V neděli je čeká od 12:30 závěrečný duel s vedoucím Finskem.

Oddset Hockey Games ve Stockholmu, závěrečný díl Euro Hockey Tour:

ČR - Rusko 0:6 (0:4, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Tichonov (Šipačov, Plotnikov), 7. Plotnikov (Šipačov, Tichonov), 12. Loktionov (Kuzněcov), 19. Zubov (Jakovlev), 26. Loktionov (Kutuzov), 49. Tichonov (Orlov, Ovečkin). Rozhodčí: Björk, Sjöqvist - Dahmén, Yletyinen (všichni Švéd.). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. Diváci: 2358.
ČR: Jakub Kovář - Kolář II, Mojžíš, Zámorský, Vitásek, Mozík, Jank, Jordán, Krejčík - Jágr, Hudler, Rolinek - Petružálek, Klepiš, Vondrka - Radil, Kousal, Buchtele - Gulaš, T. Nosek, Zaťovič - od 21. navíc Kašpar. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Rusko: Vasilevskij - Nikulin, Orlov, Bělov, Jakovlev, Zajcev, Kutuzov, Čudinov, Zubarev - Plotnikov, Šipačov, Ovečkin - Kuzněcov, Loktionov, Tichonov - Kuljomin, Burmistrov, Širokov - Kalinin, Zubov, Dadonov. Trenér: Oleg Znarok.

Švédsko - Finsko 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Möller (Lindström, Nygren), 57. Möller (Backlund) - 12. Jormakka (Komarov), 39. Ohtamaa (Kontiola, Lehterä), rozhodující sam. nájezd Pakarinen. Rozhodčí: Romasko, Anisimov (oba Rus.) - Pihlblad, Haster (oba Švéd.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 8379.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme