Vyfrézovaná silnice u Havlíčkova Brodu trápí od podzimu řidiče, ŘSD argumentuje bezpečností

Řidiči si u Havlíčkova Brodu si stěžují na nebezpečný úsek s ostrou zatáčkou. Už od loňského podzimu je na státní silnici číslo 34 přes kilometr dlouhá vyfrézovaná část, na které auta a motorky plavou. Podle Ředitelství silnic a dálnic je ale v úseku s ostrou zatáčkou zdrsněný povrch pro větší bezpečí řidičů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyfrézovaná silnice u Havlíčkova Brodu

Vyfrézovaná silnice u Havlíčkova Brodu | Foto: Hana Mikulincová

Už měsíce vyfrézovaná silnice u Havlíčkova Brodu zvedá řidiče ze sedaček. Na drsném povrchu s kolejničkami se auta chovají nepředvídatelně a na motorce je to ještě horší.

„S kamionem je to v pohodě, ale na motorce nebo v osobním autě je to náročné. Plave to nehorázně, to musíte zbrzdit na minimum nebo je to jak se říká o hubu,“ potvrzuje řidič kamion Roman. který má přes kilometr dlouhý vyfrézovaný úsek tisíckrát projetý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jízdu po struhadle připomíná část státní silnice před Havlíčkovým Brodem. Natáčela tam redaktorka Hana Mikulincová

Podobný názor má i další řidič, který přijel po státní silnici ze Ždírce nad Doubravou. „Hází to ze strany na stranu a v zimě máme strach, že to namrzne a o to horší to bude. A na motorce to je strašné. Mám jen skútra a na tom to hází ještě víc. Musím opravdu přibrzdit a snažit jet rovně, protože jakmile potřebuju jet na stranu, třeba předjet cyklistu, tak to prostě hází,“ popisuje.

„Než to opraví, tak to asi nějakou dobu bude trvat,“ dodává.

Ředitelka jihlavské správy ředitelství silnic a dálnic Marie Tesařová ale upozorňuje, že udělat v úseku s ostrou zatáčkou zdrsněný povrch, byl záměr. Jeho podoba ale nemusí být konečná.

„Je tam jenom jemně frézovaný povrch, kdy v rámci reklamace provedla firma úpravu drsnosti, protože tam byly překročené parametry, bylo to tam velmi nebezpečné, kluzké. A zatím čekáme na výsledky zkoušek a uvidíme, co s tím provedeme. Patrně to zakryjeme nějakou tenkou vrstvou,“ vysvětluje.

Kdy to bude, není zatím jasné. Stejně jako termín stavby přeložky, která má v místě v budoucnu vyřešit křižovatku se silnicí číslo 19 směrem na Přibyslav a Žďár nad Sázavou. Do té doby je určitě nezbytné dodržovat sníženou maximální povolenou rychlost.

Vyfrézovaná silnice u Havlíčkova Brodu | Foto: Hana Mikulincová

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme