Děčín má poprvé od povodní v roce 2002 kemp. Zaměřen je hlavně na cyklisty

Nový kemp pro cyklisty, vodáky a turisty se dokončuje v Děčíně pod Novým mostem. Stojí přímo u Labské cyklostezky, kterou jen za loňskou sezónu využilo 20 tisíc lidí. Otevřen bude 17. května.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kempování u Berounky

Kempování u Berounky | Foto: Petr Kološ

Hlavní iniciátor vybudování kempu Petr Toncar neskrývá nadšení, které s ním na facebooku sdílí i 164 přátel. Těm kemp chybí od roku 2002, kdy ten starý, který stál nedaleko, smetla povodeň.

To se teď nestane, protože podmínkou pronájmu, kterou si město stanovilo, je, že všechny budovy musí být možné z louky u Labe odvézt. Jediné, co některé lidi zaráží, je poloha kempu – přímo pod Novým mostem, po kterém každou minutu projedou desítky aut.

Hlavní iniciátor to al za velkou překážku nepovažuje. „Slyšíme tady ptáky. My jsme tady experimentálně přespávali a ráno tady slyšíte víc ptáky než silnici, protože ta je monotónní,“ říká Toncar a dodává:

Přehrát

00:00 / 00:00

V dokončovaném kempu v Děčíně se byla podívat reportérka Iva Zítková

„Jsme uprostřed Děčína, což je geniální záležitost. A hlavně jsme přímo na cyklostezce, na hlavním tahu Hamburk – Vrchlabí – Praha. A zároveň na křížení Labské a Ploučnické cyklostezky.“

Kromě kempu, který mohou využívat i vodáci nebo návštěvníci národního parku, tady vznikne i cyklostop. Kolo si tak lidé budou moci nejen půjčit, ale i uschovat, umýt, nebo se schovat před deštěm.

Rozvoj turistiky se líbí i vedení města.

„Kemp je věc, která tady poměrně zásadně chybí. Je dobře, že se otevře nový. A že budou cyklisté, kteří třeba jedou celou Labskou stezku od pramenů Labe až k moři, mít kde si odpočinout,“ tvrdí Markéta Lakomá z Děčínského magistrátu.

Kemp i cyklostop s kapacitou 150 návštěvníků se otevře 17. května. O tom, že bude využívaný, nikdo nepochybuje. Stojí totiž na místě, kudy jen za loňskou sezónu projely téměř dvě desítky tisíc lidí.

Iva Zítková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme