Americký seriál Přátelé postrádají fanoušci na televizních obrazovkách už 10 let

Americký seriál Přátelé provázel život nejméně jedné generace. Skupina mladých Newyorčanů měla dokonce vliv na vzhled a způsob života milionů lidí po celém světě. Není divu, že si poslední díl toho seriálu nenechalo ujít přes padesát milionů Američanů. A dnes je to přesně deset let, kdy jej televize NBC odvysílala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přátelé

Přátelé | Foto: Stock.xchng

Úvodní znělka provázela seriál celých deset sezón, kdy se Přátelé vysílali.

Taneční scéna ve fontáně se natáčela v Los Angeles ve čtyři hodiny ráno. Píseň „I'll Be There For You," na kterou Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey a Ross tančí, v té době ještě ani nebyla nahraná. Autoři znali jen název a herci tančili na něco úplně jiného.

Jak už to bývá, začátky seriálu byly nenápadné. Netrvalo to ale dlouho a stal se jednou z nejpopulárnějších televizních podívaných vůbec. Lidé napodobovali životy hlavních hrdinů a třeba podle představitelky role Rachel Jennifer Annistonové se mnoho dívek a žen dokonce začalo oblékat a stříhat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Seriál Přátelé přippomíná i Viktor Daněk

Hlavní zápletka o milostném vztahu mezi Rachel a Rossem se zrodila v hlavách scénáristů Davida Cranea a Marty Kauffmanové hned na začátku.

Ale s Phoebe a Chandlerem měli autoři jiný záměr. Mělo jít jen o vedlejší postavy. A roztržitý Chandler měl být gay.

Záměr změnili, až když do jeho role obsadili Matthewa Perryho, který si nakonec v seriálu vzal pedantskou Moniku v podání Courtney Coxové. Když se Rachel ve finále snad definitivně vrátila k Rossovi, měly hlavní postavy na kontě několik svateb i rozvodů a narozených dětí.

S časem se také rostl honorář herců. Z necelých 23 tisíc dolarů za epizodu, až na milion dolarů, tedy v přepočtu skoro dvacet milionů korun.

Nebyla to jen postava Rachel, kdo se s posledním dílem loučili těžko. Dodnes na něj vzpomínají i jeho fanoušci. Pokračování ani filmové zpracování ale scénáristé neplánují.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/K2fZb9tDXKE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme