Grand Prix na Markétě pojede velký talent Václav Milík

Proti nejlepším světovým jezdcům se v pražské Grand Prix na ploché dráze postaví Václav Milík. Dvacetiletý český jezdec dostal divokou kartu pro závod elitního seriálu, který se pojede na konci května, a hvězdami nabitého startovního pole se rozhodně nebojí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plochá dráha

Plochá dráha | Foto: KS Toruń, Creative Commons Attribution 2.0 Generic

„Dokážu jim taky konkurovat. Na dráze v Praze jsou o něco lepší. Když se povede start, tak pak už to mají hodně těžké, aby mě předjeli. Už je to takové vyrovnanější,“ věří si před závodem Grand Prix na Markétě Václav Milík.

Věkem ještě junior se letos prosazuje v anglické lize a o jeho schopnostech nepochybují ani nejlepší světoví plochodrážní jezdci.

„Myslím, že Václav Milík je kvalitním jezdcem a skutečným překvapením posledních let. Pořád se zlepšuje a česká plochá dráha v něm má do budoucna velkou naději,“ mluví s respektem o tuzemském talentu trojnásobný mistr světa - Nicky Pedersen z Dánska.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuality před Grand Prix sháněl Jakub Marek

Václav Milík přesvědčil o své velké formě v sobotu v Itálii, kde suverénně vyhrál semifinále juniorského světového šampionátu. A tím potvrdil i oprávněnost divoké karty pro pražskou Grand Prix.

„Ta výkonnost Vaška Milíka v posledním roce a půl šla hodně nahoru. V této sezóně je na tom podle mě vůbec nejlépe, proto jsme se přiklonili k tomu, že ji dostane,“ vysvětluje ředitel závodu na Markétě Pavel Ondrašík.

Ten si také myslí, že by Václav Milík neměl být na pražské Grand Prix jen do počtu, a dokonce věří v umístění mezi nejlepšími osmi závodníky.

„Když by to šlo dobře, tak bych si přál, aby se dostal do semifinále. Domácí jezdec na divokou kartu má vždycky šanci, domácí dráhu zná a o něco více ho to tu motivuje,“ pokračuje Pavel Ondrašík.

V závodech na ploché dráze je jako v každém jiném motoristickém sportu důležitá technika, ale i tu má prý současný nejlepší jezdec srovnatelnou se světovou špičkou.

„Já si myslím, že ano. Motory mi ladí bývalý jezdec Bohumil Brhel, bývalý jezdec. A myslím, že je ladí dobře, protože loni jsem se s nimi dostal docela daleko jak v MS juniorů, tak v kvalifikaci o Grand Prix. To už bylo mezi dobrými jezdci. Takže ta technika se dá vyrovnat,“ dodává optimisticky Václav Milík.

Martin Charvát, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme