Při střetu policie s demonstranty v Caracasu hořely barikády a vzduchem létaly slzné granáty

Venezuelská policie násilím rozehnala demonstraci proti prezidentovi Nicolasi Madurovi. Stovky protestujících v metropoli Caracasu postavily a zapálily barikády, policisté proti nim použili granáty se slzným plynem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střety protivládních demonstrantů s národní gardou na náměstí v caracaské čtvrti Altamira

Střety protivládních demonstrantů s národní gardou na náměstí v caracaské čtvrti Altamira | Zdroj: Reuters

Demonstranti požadují propuštění více než 2 stovek mladých lidí, kteří byli zatčeni při policejním zátahu proti protestním stanovým městečkům.

„Zůstaneme v ulicích, dokud nepropustí všechny studenty a nebude tu demokracie," řekl jeden z demonstrantů.

Studenty zadržela policie minulý týden, když odmítali vyklidit tábory v centru metropole. Zátah spustil novou vlnu nepokojů. Protesty proti prezidentovi Nicolasi Madurovi trvají už od zimy.

Nejsilnější byly v únoru, kdy přerostly v násilné střety mezi demonstranty a policií. Během nich zemřelo 42 lidí a stovky byly zraněných. Za mřížemi od té doby skončily asi 3 tisíce protestujících.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme