Rusko podle Ukrajiny výrazně posiluje své jednotky na Krymu, převelen je tam údajně celý letecký pluk

Ukrajina zaznamenala zvýšenou aktivitu ruských sil na Krymu. Podle Kyjeva Moskva soustavně posiluje vojenskou přítomnost na poloostrově, a to jak leteckou, tak pozemní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští vojáci u krymského Simferopolu nakládají ukrajinskou munici, aby mohla být převezena na Ukrajinu

Ruští vojáci u krymského Simferopolu nakládají ukrajinskou munici, aby mohla být převezena na Ukrajinu | Foto: Efrem Lukatsky | Zdroj: ČTK

Agentura Ukrinform napsala, že Rusko převelelo na Krym desítky stíhaček MiG a Su, dokonce údajně celý letecký pluk a těžké bombardéry Tu-22M.

Na letišti Belbek u Sevastopolu podle agentury přistály desítky dopravních letadel Il76 s výsadkáři a vojenskou technikou.

Na východní Ukrajině mezitím ukrajinské síly ovládly několik strategických objektů v Kramatorsku, včetně televizního vysílače, stejně jako v sousedním Slavjansku.

Až 10 mrtvých si vyžádaly noční boje ve východoukrajinském Kramatorsku

Číst článek

Podle posledních informací je v obou těchto městech klid. V noci tam ale ukrajinské jednotky narazily na odpor místní domobrany, na místě podle ní bylo několik mrtvých a zraněných.

V Lugansku proruští aktivisté zajali vojáky základní služby v budově tamní vojenské správy a odvezli je na neznámé místo. Informovaly o tom ukrajinské zdroje.

Podplukovník Přerovský je zpět v Praze, v zajetí ruských separatistů strávil 8 dní

Číst článek

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme