Mark Selby porazil ve finále MS ve snookeru hrající legendu O‘Sullivana

Mark Selby ukončil 14 zápasovou vítěznou sérii legendárního Ronnieho O'Sullivana a získal premiérový titul mistra světa ve snookeru. Ve finálovém zápasu v Sheffieldu dokázal Selby proti pětinásobnému šampiónu otočit nepříznivý stav a vyhrát 18:14. Díky tomu se posune ve světovém žebříčku zpět do elitní pětky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Selby

Mark Selby | Foto: Archiv pořadatele

Rodák z Leicestru prohrával v Crucible Theatre už 3:8 a poté i 5:10, nakonec ovšem dvoudenní finálový duel dotáhl do vítězného konce, což se mu v roce 2007 nepovedlo.

Třicetiletý Selby si díky triumfu na MS přišel na prémii ve výši 300 000 liber (cca 10 milionů Kč). Navíc se stal teprve devátým hráčem historie, který získal Trojkorunu. Masters v minulosti vyhrál už třikrát, titul má i z UK Championship.

Obhájce dvou posledních titulů a jeden z nejtalentovanějších hráčů světa přezdívaný Raketa prohrál své vůbec první finále světového šampionátu v kariéře ve svých 38 letech. Přesto nebyl O’Sullivan, který v roce 2012 přerušil kariéru, a spekulovalo se, že kvůli depresím se snookerem skončí, zklamaný, protože ho soupeř předčil a podle jeho slov si titul zaslouží.

Celým jménem Ronald Antonio O’Sullivan má ve své sbírce tituly už z let 2001, 2004, 2008, 2012 a 2013.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme