Termální koupaliště v Brné na Ústecku budou dělníci opravovat za provozu

Jestli se v dalších dnech oteplí, můžou si jít Ústečané zaplavat na termální koupaliště v Brné. Za provozu tam dělníci opraví především nejstarší bazén, který je už pět let v havarijním stavu a lidé se v něm nemohli koupat. V novém budou také sprchy nebo beachvolejbalové hřiště.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koupaliště, opalování, bazén (ilustrační foto)

koupaliště, opalování, bazén (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Práce by měly začít po 20. květnu a podle správce areálu Josefa Klejny by návštěvníky moc omezovat neměly:

„Bude probíhat celá rekonstrukce bazénu i s výměnou potrubí po celé délce, co je v zemi. Rekonstrukce bude poměrně náročná a měl by z toho být nový bazén. Návštěvníci koupaliště nemusí mít strach, že budou nějak obtěžováni prachem, hlukem a podobně.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O opravách termálního koupaliště v Brné natáčela redaktorka Gabriela Hauptvogelová

V linii živého plotu bude bariéra, celý bazén tak bude oddělen až dolů k řece. Dělníci tak skutečně rušit nebudou.

Práce by měly stát kolem 30 milionů korun. V částce je i oprava dětského bazénu.

„Jsou to nějaké ty hříbky, skluzavky, v malém bazénu by měly být asi tři hrací prvky. Potom tady u velkého bazénu budou umístěny tři chrliče vody, jako jsou u rekreačního bazénu s tobogánem,“ popisuje Klejna.

„Všechno se musí vybagrovat zhruba metr do hloubky. Udělat nové ohraničení hřiště, znovu udělat odvodnění a na tu šotolinu, která se naveze přibližně 40 cm, přijde půl metru sklářského písku určeného na plážový volejbal," dodává.

Nové hřiště zaplatí městské služby z pojistky, opravu zanedbaného minigolfu z běžného rozpočtu. Vše hotovo by mohlo být v srpnu.

„Toalety, sprchy a beachvolejbalového hřiště by měly být hotové do začátku července. Předpokládáme, že historický rekreační bazén by měl být do začátku srpna. V té době bychom také měli umožnit návštěvníkům vstup na opravené minigolfové hřiště,“ plánuje ředitel ústeckých městských služeb Miroslav Harciník.

Po sezóně se pak termální koupaliště dočká nového tobogánu.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme