Steven Gerrard útočí s Liverpoolem na titul, vítězství provázely velké emoce

Fotbalisté Liverpoolu se přiblížili titulu v anglické Premier League. V důležitém utkání porazili Manchester City 3:2 a čtyři kola před koncem soutěže má dvoubodový náskok před Chelsea. Zápas nejvíce prožíval kapitán Liverpoolu Steven Gerrard.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steven Gerrard (vpravo) slaví se spoluhráčem Philippem Courtinhem gól do sítě Manchesteru City

Steven Gerrard (vpravo) slaví se spoluhráčem Philippem Courtinhem gól do sítě Manchesteru City | Zdroj: Reuters

„Je to pro mě emotivní, opravdu emotivní. Vítězství pro mě znamená hodně. Bylo to snad nejdelších 90 minut, které jsem kdy hrál. Ale musíme se uklidnit, čekají nás ještě čtyři zápasy,“ hledal slova po vítězném zápase kapitán Liverpoolu Steven Gerrard.

Pokud poslední zápasy jeho tým zvládne, získá titul po dlouhých 24 letech. Situaci má totiž ve svých rukou. Ovládnout Premier League se nepovedlo ani silnému týmu na začátku tisíciletí, který vyhrál všechny ostatní významnější soutěže včetně Ligy mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda se zaměřil Jan Suchan

Ve šlágru proti Manchesteru City vyhrál Liverpool 3:2, ale Gerrard se po závěrečném hvizdu rozplakal. Připomněl si totiž památku svého bratrance, který před pětadvaceti lety přišel o život při tragédii v Hillsborough.

„Byl jsem velmi šokovaný, když jsem o té tragédii slyšel v rádiu a pak to viděl v televizi. Stejně jako každý liverpoolský fanoušek jsem se začal zajímat, jestli na tom zápase nebyl někdo, koho jsem znal. Ráno jsme se dozvěděli, že tam Jon-Paul byl a tragicky zemřel,“ vzpomínal před několika lety v liverpoolské televizi Echo Steven Gerrard.

On, další hráči Liverpoolu, pozůstalí po obětech ani příznivci klubu nechyběli na tradiční mši, která se konala přímo na stadionu Anfield Road.

Fanoušci Liverpoolu připravili choreo na počest obětí tragédie ze stadionu Hillsborough | Foto: Reuters

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme