Mezinárodní hokejový kalendář dozná změn, bude méně zápasů bez domácího publika

Zejména zápasy započítávané do série Euro Hockey Tour sledovala přímo na stadionu často velmi malá divácká návštěva. I proto se Mezinárodní hokejová federace rozhodla poupravit kalendář mezistátních utkání, ze čtyř stávajících turnajů ponechá pouze dva. Od příští sezony už se nebude hrát v České republice a Švédsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomášové Mojžíš (vlevo) a Rolinek se radují z gólu do sítě Švédska

Tomášové Mojžíš (vlevo) a Rolinek se radují z gólu do sítě Švédska | Zdroj: ČTK

„Z celkového počtu 24 zápasů Euro Hockey Tour neměl v osmi případech ani jeden tým domácí publikum,“ říká generální sekretář hokejového svazu Martin Urban, který byl spoluautorem inovovaného mezinárodního kalendáře.

Jak ale ukázaly poslední dva světové šampionáty pořádané ve společné režii Finů a Švédů, i domácí publikum může být občas nedostatkovým artiklem. Smutnou vizitkou byla utkání hraná ve Švédsku. Co stojí za nezájmem fanoušků o tamní reprezentaci, jen těžko odhadovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

O změny v hokejovém kalendáři se zajímal Aleš Procházka

„Kdyby na to byla jednoduchá odpověď, tak by v posledních letech švédské národní mužstvo doslova neprosilo o diváky. Ligové týmy v Elitserien takovéto problémy nemají. Jde o specifickou záležitost Švédů,“ podotkl Urban.

I s ohledem na zkušenosti z předešlých dvou let si dali organizátoři právě začínajícího mistrovství světa v Minsku dvojnásob záležet na tom, aby se turnajová utkání nehrála před řídce zalidněnými tribunami.

Zatímco pro pořadatele a také pro hráče je důležitým faktorem divácký zájem, tuzemský fanoušek teď spíše přemýšlí nad tím, jak vysoko může asi dosáhnout česká reprezentace. To je samozřejmě téma číslo jedna i pro předsedu hokejového svazu Tomáše Krále.

„Český seniorský reprezentační hokej prochází obrodou, která musela přijít. Tým vidím jako kompaktní, zkušenosti se prolínají s rvavostí mladých hráčů. Z NHL přijelo dost hráčů, kteří ve svých týmech hrají důstojnou roli. Uvidíme, jak to dopadne, jiná cesta ani není,“ řekl Král.

Na svoji nelehkou cestu vykročí čeští hokejisté v pátek večer, kdy je čeká první utkání turnaje proti Slovensku.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme