Sparta dala pět gólů Olomouci, vyhrála i Plzeň a zachránilo se Brno

Pražská Sparta si vychutnala domácí utkání s Olomoucí, které se dalo brát jako oslava zisku ligového titulu. V souboji druhé Plzně s třetí Mladou Boleslaví se radovala domácí Viktoria. Po vítězství nad Slavií se zachránilo v Gambrinus lize Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Spartě se slavilo, hráči i fanoušci se radovali ze zisku mistrovského titulu

Na Spartě se slavilo, hráči i fanoušci se radovali ze zisku mistrovského titulu | Zdroj: ČTK

Od prvních minut bylo jasné, kdo bude v zápase dominovat. Domácí hráli s velkou chutí a velice slušně zaplněnému stadionu nabídli pět gólů.

Skóre otevřel po standardní situaci Holek, který se nejlépe zorientoval v závaru před olomouckou brankou a zblízka prostřelil Zlámala. Další dva góly vsítil Hušbauer a důrazně si řekl o korunu krále střelců.

Při prvním gólu krásně technicky obstřelil Zlámala, druhý dal tvrdou ranou z dvaceti metrů. Po hodině hry se připomněl i kapitán letenských Lafata a skóre uzavřel hlavou po centru Dočkala Kadeřábek.

V souboji druhého a třetího týmu tabulky byla úspěšnější domácí Viktoria Plzeň. Po bezbrankovém poločase se prosadil Končal na jehož tečovanou střelu gólman Diviš nedosáhl.

Konečnou podobu dal výsledku šest minut před závěrečným hvizdem nejlepší kanonýr Plzně Tecl, když zužitkoval přesný centr Petržely.

Slavia v Brně prohrávala od 11. minuty, kdy se prosadil brněnský Šisler. Domácí byli překvapivě hlavně směrem dopředu mnohem aktivnější než pražský tým a ve druhém poločase zaslouženě přidali druhou branku.

O tu se postaral střídající Kroupa, který byl v tu dobu na hřišti pouze minutu. Ve druhém poločase bylo utkání kvůli vulgárním pokřikům fanoušků na deset minut přerušeno, ale nakonec se dohrálo a pro domácí fotbalisty znamená vítězství záchranu v nejvyšší soutěži.

28. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Sigma Olomouc 5:0 (2:0)
Branky: 43. a 47. Hušbauer, 28. Holek, 59. Lafata, 75. Kadeřábek. Rozhodčí: K. Hrubeš - Pelikán, Jiřík. ŽK: Schick - Schulmeister, Navrátil. Diváci: 10.864.

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Branky: 53. Končal, 84. Tecl. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Gallo. ŽK: Hořava - Ščuk. Diváci: 9744.

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 2:0 (1:0)
Branky: 11. Šisler, 72. Kroupa. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Urban. ŽK: Košťál, Šisler - Neves, Boudjemaa. Diváci: 2066.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme