Investor se pokusí přesvědčit obyvatele Vodňan o stavbě nového dřevozpracujícího závodu

Lidé ve Vodňanech budou dnes debatovat o plánované stavbě nového dřevozpracujícího závodu. Veřejného projednání se zúčastní i zástupce rakouského investora. O budoucnosti závodu pak rozhodnou lidé v místním referendu, které se ve Vodňanech uskuteční příští týden zároveň s volbami do Evropského parlamentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodňany

Vodňany | Foto: Ben Skála, Wikimedia Commons

Rakouský investor plánuje asi jeden kilometr od Vodňan postavit nový dřevozpracující závod. Měl by stát za východním obchvatem města u silnice směrem na Radomilice.

Jedná se přitom o investici za bezmála 4 miliardy korun. Vodňanští dnes mají další možnost, jak se o celém záměru dozvědět víc.

„My jsme tam pozvali zástupce investora i zástupce Vlády České republiky, konkrétně ministerstva průmyslu a obchodu, CzechInvestu. A budou tam také zástupci Jihočeského kraje,“ uvádí místostarosta Pavel Janšta.

Podle něj by do čtyř let od uvedení do provozu mohl závod zaměstnat až 500 lidí, což by mělo pomoci snížit nezaměstnanost, která je ve Vodňanech pod krajským průměrem. Lidé se nejčastěji obávají dopravní zátěže a vyšší hlučnosti.

Veřejné projednání začíná v kulturním domě v 16:30. O samotné stavbě pak mají voliči rozhodnout příští týden v místním referendu.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme