Norové na MS porazili Itálii, Němci rozhodli v nájezdech

V úvodních zápasech sobotního programu hokejového mistrovství světa jasně zvítězilo Norsko nad Itálií. Němci o své výhře nad Kazachstánem rozhodli až v samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norové Andreas Martinsen (vlevo) a Niklas Roest slaví gól proti Itálii

Norové Andreas Martinsen (vlevo) a Niklas Roest slaví gól proti Itálii | Zdroj: ČTK

V zápase skupiny porazili Norové Itálii 3:0. Seveřané zatížili konto svého jihoevropského soupeře v každé části jedním gólem. V první třetině se prosadil Niklas Roest, ve druhé Morten Ask a v závěrečné části hry Anders Bastiansen.

Po úspěšném úvodním vystoupení se Norové zítra utkají s Dánskem. Italy čeká Francie.

V zápase Kazachstánu s Německem šli po deseti minutách do vedení Kazaši, první gól zápasu zařídil šikovnou tečí Andrej Gavrilin. Ještě do konce první třetiny ale vyrovnat Matthias Plachta.

Vyrovnaný stav vydržel až do konce zápasu a přečkal i pětiminutové prodloužení. V samostatných nájezdech se pak rozhodl o výhře Němců ThomasOppenheimer.

Poražený Kazachstán se zítra utká s domácím Běloruskem, Německo s Lotyšskem.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku:
Skupina A:
Norsko - Itálie 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Roest (Stene), 32. Ask (Olden, Skröder), 54. Bastiansen (M. Olimb). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Vinneborg (Švéd.) - Carnathan (USA), Hull (Kan.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4200.

Skupina B:
Kazachstán - Německo 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Gavrilin (Dallman, Poliščuk) - 19. Plachta (Ankert, Draisaitl), rozhodující sam. nájezd Oppenheimer. Rozhodčí: Rantala (Fin.), Šindler (ČR) - Valach (SR), Dahmen (Švéd.). Vyloučení: 5:2, navíc Vasilčenko (Kaz.) 10 min. Bez využití. Diváci: 12.880.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme