Ambasády všech 28 zemí EU otevřely dveře návštěvníkům ve Washingtonu

Jak si ve Spojených státech dopřát doušek evropské kultury bez přeletu oceánu? Vzít do ruky knihu, pustit si film nebo zajít na ambasádu některé z evropských zemí. Obyvatelé amerického hlavního města a jeho okolí mohou dnes využít právě i tuto možnost. A projít si prostory všech 28 velvyslanectví zemí Evropské unie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

budova Kongresu ve Washingtonu

budova Kongresu ve Washingtonu | Foto: Vít Pohanka | Zdroj: Český rozhlas

Česká ambasáda si pro návštěvníky připravila mimo jiné deset různých zastávek, které nějakým způsobem upomínají deset pamětihodností Prahy a zároveň mají co do činění s Franzem Kafkou.

Akcí chce ambasáda kromě jiného totiž upozornit i na svůj kulturní program, kdy právě na podzim se tu bude odehrávat festival ve znamení Franze Kafky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na české ambasáda se byla podívat také zpravodajka ČRo ve Washingtonu Lenka Kabrhelová

Kromě české ambasády je koordinovaně otevřeno i dalších dvacet sedm budov velvyslanectví členských zemí Evropské unie.

Mezi budovami ambasád jezdí autobusy, které převážejí návštěvníky. Jednotlivé země se pak snaží nalákat lidi například na turistiku nebo studium.

Jen loni zavítaly na českou ambasádu tři tisíce lidí. „Letos jsou tady skutečně davy, takže to možná bude ještě víc,“ odhaduje zpravodajka ČRo ve Washingtonu Lenka Kabrhelová.

Lenka Kabrhelová, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme