Do Královéhradeckého kraje jezdí méně turistů, ubývá hlavně Čechů

V Královéhradeckém kraji ubylo v prvním čtvrtletí turistů. Služeb penzionů a hotelů jich v regionu využilo zhruba o 6 procent méně než před rokem. I přesto ale zůstává kraj mezi nejnavštěvovanějšími oblastmi České republiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Katedrála a Bílá věž v Hradci Králové

Katedrála a Bílá věž v Hradci Králové | Foto: Milan Baják | Zdroj: Český rozhlas

„Počet přenocování hostů v hromadných ubytovacích zařízeních kraje klesl v průběhu prvního čtvrtletí meziročně o 5,7 procenta,“ říká Věra Varmužová z pobočky Českého statistického úřadu v Hradci Králové.

Cizinců v Královéhradeckém kraji ale neubývá. „Počet nocí zahraničních návštěvníků byl téměř shodný jako v loňském prvním čtvrtletí. Domácí hosté pobývali o 8 procent nocí méně,“ vysvětluje statistička.

V Královéhradeckém kraji je celkem 1195 ubytovacích zařízení. V loňském roce je navštívilo 885 992 hostů, kteří zde strávili téměř 3 miliony nocí. Víckrát návštěvníci přespávali pouze v Praze a Karlovarském kraji.

Ondřej Vaňura, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme