Mohelnice dál zůstává bez starosty, dočasně bude v čele radnice zastupitel za ČSSD

Situaci, jakou nepamatuje snad žádné město v šumperském okrese, zažívají v Mohelnici. Během jednoho volebního období tam vystřídali už tři starosty a i v těchto dnech je město bez vedení. Zastupitelstvo nového starostu ani místostarostu včera nezvolilo. Doplnilo však na pět počet členů rady, která je tak funkční.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mohelnice - bývalá židovská zástavba

Mohelnice - bývalá židovská zástavba | Foto: Aleš Spurný

Mohelnice je bez vedení už dva týdny. V polovině dubna rezignovali na své posty starostka Mohelnice Jana Zwyrtek Hamplová za Nezávislé, místostarosta Oldřich Klemš z KDU-ČSL a členka rady Dagmar Tkáčová za Nezávislé.

Situace se příliš nezměnila ani po včerejším jednání zastupitelů. Nenavrhli nikoho na funkci starosty a místostarosty. Rada je už ale funkční, počet jejích členů doplnili na pět.

Na doplnění rady padla celkem tři jména, dva zastupitelé odmítli, Antonín Navrátil z TOP 09 návrh přijal. To, že by mezi úředníky a zastupitelstvem nebyl žádný výkonný orgán, je samozřejmě velmi špatně,“ okomentoval své rozhodnutí pracovat jako radní.

Opozice v čele s bývalou starostkou Janou Zwyrtek Hamplovou hlasování bojkotovala. „Kdyby tam zůstali pouze čtyři lidé, muselo by všechno rozhodovat zastupitelstvo. Teď to bude dělat hrstka těchto pěti lidí a to je pro mě nepřijatelné,“ vysvětlila.

Pavla Kubu z ČSSD pak zastupitelé pověřili dočasným zastupováním města.

Zdeňka Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme