Cheb opraví vybrané komunikace v obytných zónách i v průmyslovém parku

Chebská radnice letos plánuje velké investice do oprav komunikací. Dostane se na městská sídliště i obydlené centrum. Nemálo peněz půjde také do dalšího rozvoje průmyslové zóny. Dohromady to čítá 75 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Město dokončilo rozsáhlé opravy na sídlišti Švédský vrch. A v pracích se bude pokračovat. Například dojde na veškeré komunikace v městské části Podhrad včetně výměny autobusových zastávek MHD.

„Ať už je to ulice Ke Křížům a na ni navazující místní komunikace Tichá, K Dolinám a Horní. A na druhé straně Podhradu je to velkoplošná oprava komunikace na Všeboř, ulice Všebořská a na ní navazující komunikace Souběžná, Sluneční a K Letišti,“ popisuje plány oprav místostarosta Tomáš Linda z ODS a dodává:

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž natočila redaktorka Pavla Sofilkaničová

„Dále bychom ve velkoplošných opravách měli v letošním roce zvládnout zrekonstruovat příjezdovou komunikaci na chebské letiště v městské části Horní Dvory a zároveň by se měla opravit komunikace na Libou z křižovatky na Komorní Hůrku.“

Velmi špatný stav silnic i chodníků je také v širším centru. Práce čekají ulice Žižkova a Svatopluka Čecha a všechny přilehlé úseky. Z velkých sídlišť se v letošní investici počítá s lokalitou Zlatý vrch a Skalka.

„Tam bychom měli pokračovat v revitalizaci veřejných prostranství, opravami komunikací a vybudováním dalších parkovacích míst v této lokalitě. Konkrétně se jedná o ulici Dvořákovu, o zbývající část, která revitalizací zatím neprošla. Měla by to být poslední etapa stavebních prací,“ vysvětluje Linda a pokračuje:

„Na sídlišti Skalka bychom v letošním roce měli zahájit stavbu velkého parkoviště v ulici Přátelství přibližně se stovkou parkovacích míst. Pak bychom měli zahájit výstavbu parkovacích míst v ulici Šeříková. Je to část města, které říkáme Hradčany.“

Stavební práce si místy vyžádají i úpravy v dopravním provozu. Jak ale dodává Tomáš Linda, půjde o mírná omezení: „Na opravdu nezbytně nutnou dobu může dojít ke krátkodobým uzavírkám místních komunikací. Většinou trasa bude dopředu známá, bude dobře dopravně značená a budeme o tom veřejnost informovat. Chtěli bychom být s těmi rekonstrukcemi velmi rychlí, tak abychom omezení spojená s realizací staveb nemuseli dlouhodobě přenášet na obyvatele města.“

Kromě 35 milionů, které půjdou na komunikace v obytných zónách města, chce Cheb ještě letos zahájit investici do rozvoje průmyslového parku v Horních Dvorech. Ten bude stát dalších 40 milionů korun.

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme