ČSSD chce, aby se novým eurokomisařem stal exministr Pavel Mertlík

ČSSD chce nominovat na nového českého eurokomisaře exministra financí Pavla Mertlíka. Podle premiéra Bohuslava Sobotky by byl Mertlík silný kandidát a měl by velkou šanci úspěšně projít schvalováním v Evropském parlamentu. Sobotka o něm chce začít vyjednávat s koaličními partnery.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ekonom Pavel Mertlík

Ekonom Pavel Mertlík | Foto: Noemi Fingerlandová

„Jsme přesvědčeni o tom, že jeho zkušenosti, jeho praxe, ekonomická erudice by umožňovaly, aby Česká republika získala v rámci Evropské komise o něco důležitější kompetence, než má dnes,“ říká Sobotka a dodává:

„Já nechci zpochybňovat fakt, že rozšiřování Evropské unie je důležité téma. To je věc, kterou má na starosti náš současný český eurokomisař, pan Füle. A my bychom skutečně rádi měli komisaře, který bude zaměřený na některou z důležitých, například ekonomických kompetencí.“

Pavel Mertlík je v současnosti rektorem soukromého Bankovního institutu. V letech 1999 až 2001 byl ministrem financí ve vládě premiéra Miloše Zemana.

Jana Čermáková, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme