Fotbalový stadion Bazaly sníží kapacitu, zruší místa k stání

Nejméně dva miliony korun bude zřejmě stát úprava stadionu Bazaly. Z ochozů musí zmizet tisíce modrých sedaček. A fanoušci hostů budou od těch domácích pak tak daleko, že na sebe pomalu ani neuvidí. Je to nařízení fotbalové asociace, která požaduje přísnější režim a podmiňuje tím udělení profesionální licence. A také reakce na poslední šarvátky na stadionu při zápase se Spartou, při kterém chuligáni vytrhali desítky sedaček a útočili i na policisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Bazalech

Na Bazalech | Foto: Kateřina Daňková

„To zavřou Letnou na půlku? Vždyť i tam fanoušci dělají problém, možná i větší!,“ říká Petr. Poloprázdné hlediště, tak to se skalnímu fanouškovi vůbec nelíbí, pod modro-bílým deštníkem spílá hlavně fandům z Polska, kteří podle něj často za šarvátkami stojí

„Co se dá dělat? Pykají za to lidé, kteří sem chodí. Já sem chodím 27 let. Je hrůza, že to zavřou,“ Lituje Petr, souhlasí ale s adresným ticketingem. „To schvaluji, proč by se měl někdo stydět, že jde na Baník?"

Přehrát

00:00 / 00:00

O úpravách stadionu mluvila Iva Havlíčková

„Zásadní změnou je snížení kapacity stadionu na 8,8 tisíce diváků,“ říká mluvčí klubu Jaroslav Baďura s tím, že se více od sebe oddělí sektory domácích a hostí a zmizí místa na stání.

Na Bazaly chodí na některé zápasy i přes deset tisíc lidí. Policie naopak se snížením kapacity souhlasí, i s přísnějším režimem, potvrdil krajský policejní ředitel Tomáš Kužel:

„Snížením se získá prostor, aby Ti, kteří se dopouštějí násilí, se nedostali k sobě.“

Majitelem stadionu Bazaly je Ostrava. A právě město teď musí úpravy zaplatit. Původní odhad byl až šest milionů korun, říká náměstek primátora Tomáš Petřík z ODS:

„Snížii jsme částku možná někde na úroveň dvou třetin původní částky tím, že v zásadě využijeme toho, co budujeme na městském stadionu ve Vítkovicích.“ A jmenoval například vstupní turnikety a kamerový systém.

Právě na novém městském stadionu ve Vítkovicích měl Baník už od příští sezony hrát, jenže jeho rekonstrukce se protahuje.

Baník chce do té doby vydržet na Bazalech, jenže i když starý stadion upraví, nemá jistotu, že licenci na příští rok získá.

Areál na Bazalech | Foto: ČTK

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme