Benešovská radnice bude řešit umístění bezpečnostních sloupků

V Benešově minulý týden doslova přes noc přibyla skoro stovka oranžových sloupků. Měly by chránit chodce i cyklisty. I přesto, že jejich funkce je praktická, řadě lidí se nelíbí a někde i překážejí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benešov - náměstí

Benešov - náměstí | Foto: Karel Chlumec

O rozmístění rozhodoval silniční správní úřad společně s dopravními policisty. Sloupky jsou například mezi silnicí a chodníky nebo rozdělují dva samostatné chodníky. Jsou také před vjezdem na cyklistickou lávku a na dalších místech, kde zamezují řidičům v průjezdu.

Podle některých obyvatel jsou sloupky na řadě míst zbytečné. Místo toho, aby chránily cyklisty a chodce, spíše překážejí. Obyvatelé Vlašimské ulice, kteří s rozmístěním sloupků nesouhlasí, dokonce sepsali petici a poslali ji na radnici.

„Jednotlivé lokality s námi nebyly konzultovány. Speciálně u Jiráskovy školy nám pruh, který sloupky vymezily, úplně zničil prostor,“ vadí starostovi Jaroslavu Hlavničkovi za Volbu pro město.

Někteří lidé v Benešově ale novinku vítají. „Asi by to tak mělo být, že tam řidiči nemají vjíždět. Někteří jsou neukáznění, a pokud tam není žádná značka, tak tam vjedou, aby si ušetřili cestu okolo,“ říká jedna z obyvatelek města.

Situaci bude řešit třístranná schůzka

„Lidi tam parkovali a nebyla tam parkovací místa. Vjížděli do sídliště, ohrožovali chodce a poté, co město vybudovalo spoustu nadzemních parkovišť, mají lidé kde parkovat a nemají vjíždět tam, kam nemají,“ vysvětluje další z obyvatel Benešova.

Na dnešek je na radnici svolaná společná schůzka za účasti radních, policie a zástupců silničního správního úřadu. Řešit se bude, kde by měly sloupky zůstat a kde je potřeba vyměnit pevné sloupky za ohebné, aby takovými místy mohla projet záchranná služba nebo hasiči.

Věra Hájková, Vojtěch Man, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme