Mezi nalezenými oběťmi z potopeného trajektu Sewol je i neznámý cizinec

Po necelém týdnu od nehody jihokorejského trajektu Sewol našli záchranáři už 105 obětí. Jedno z nalezených těl patřilo podle posledních informaci cizinci. Jeho jméno ale není na seznamu cestujících. Po další 190 lidech potápěči stále pátrají. Záchranné práce a následné vyzdvihování lodi budou podle odborníků nejobtížnější v historii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příbuzná cestujícího z potopeného jihokorejského trajektu Sewol sleduje oficiální seznam obětí nehody v přístavu na ostrově Džindo

Příbuzná cestujícího z potopeného jihokorejského trajektu Sewol sleduje oficiální seznam obětí nehody v přístavu na ostrově Džindo | Zdroj: ČTK

Rodiny, jejichž blízké už záchranáři našli, se pomalu přesouvají do svých domovů organizovat pohřby a mše.

Ze zhruba 500 cestujících na potopeném trajektu Sewol bylo 325 studentů ze střední školy Danwon v Ansanu. Tam také vláda od středy plánuje otevřít masivní objekt - památník Olympiády, do kterého se budou moci přicházet modlit lidé z celé Koreje.

Těla obětí v trajektu Sewol se rozkládají, potápěči jsou na pokraji sil

Číst článek

Záchranáři odhadují, že většina těl by mohla být z vraku Sewolu vytažena do týdne. Pak začnou s vyzdvihováním samotné lodi a čištěním olejové skvrny, která se v okolí rozlévá.

Neštěstí má svou hrdinku

Pokračuje také vyšetřování nehody. Jeden ze sedmi zatčených členů posádky potopeného trajektu řekl, že záchrannou loď nešlo spustit kvůli naklonění. Lidé mají na kapitána Sewolu a zadržené členy posádky, kteří jsou podezřelí z fatálního selhání při evakuaci, vztek.

Jedna mladá žena je ale mezi jihokorejskou veřejností za hrdinku. Dvaadvacetiletá Park Jee Young podle mnoha svědectví rozdávala záchranné vesty. Sama si ji obléct odmítla s tím, že pasažéři mají přednost. Při neštěstí zemřela. Ti co přežili, jí teď na pohřeb posílají květiny s poděkováním.

Těla obětí nehody jihokorejského trajektu dopravují záchranáři do přístavu na ostrově Džindo | Foto: ČTK/AP

Potopení trajektu Sewol | Foto: Český rozhlas

Kateřina Procházková, Simona Bartošová, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme