V Dauhá se rozběhne další ročník atletické Diamantové ligy, Češi chybět nebudou

Mítink v katarském Dauhá zahájí 5. ročník Diamantové ligy. Do úvodního dílu nejprestižnější atletické série vstoupí i tři Češi. Čtvrtkař a halový mistr světa ze Sopot Pavel Maslák, šestá ze stejného šampionátu půlkařka Lenka Masná a oštěpařka Nikol Ogrodníková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletický mítink Memoriál Josefa Odložila 10. června v Praze. Český atlet Pavel Maslák (uprostřed) vítězí v běhu na 400 metrů. Za ním dobíhají Jarrin Solomon z Trininadu (vlevo) a Richard Buck z Velké Británie (vpravo).

Atletický mítink Memoriál Josefa Odložila 10. června v Praze. Český atlet Pavel Maslák (uprostřed) vítězí v běhu na 400 metrů. Za ním dobíhají Jarrin Solomon z Trininadu (vlevo) a Richard Buck z Velké Británie (vpravo). | Zdroj: ČTK

Čeští atleti mají letos v Diamantové lize co obhajovat. Loni se totiž mezi celkové vítěze čtrnáctidílného seriálu zapsali oštěpař Vítězslav Veselý a překážkářka Zuzana Hejnová. Mistryně světa z Moskvy ani v jednom ze svých startů neprohrála a po srpnovém finále v Curychu zářila štěstím.

„Je to úplně jiná soutěž, než je vrchol sezony. Člověk musí podávat stabilní výkony celou sezonu a není to tak, že jede vyhrát jeden závod. Hodně si vítězství v Diamantové lize vážím,“ ocenila prestiž elitní série Zuzana Hejnová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za české účasti startuje v Dauhá 5. ročník Diamantové ligy

Svěřenkyně Dalibora Kupky v Dauhá kvůli rekonvalescenci po zranění nohy nepoběží, ale nejlepší světové sprintery prověří její tréninkový parťák Pavel Maslák. Halový mistr světa přiletěl ze soustředění v Jihoafrické republice ve velké pohodě.

„Příprava proběhla dobře. Jsem na tom určitě lépe než minulý rok touhle dobou. Běhal jsem rychlé časy, jak na rychlost, tak na vytrvalost. Uvidíme, jestli to vydrží až do vrcholu,“ přibližuje Pavel Maslák své výkony z tréninkových deníků, podle kterých svou výkonnost směřuje k srpnovému evropskému šampionátu.

Proti třiadvacetiletému českému atletovi se na trati 400 metrů postaví světová elita v čele s dvojnásobným olympijským vítězem Američanem LaShawnem Merrittem. Hlavní program mítinku začne v 18 hodin.

Jakub Marek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme