Bayern Mnichov chce do finále LM, musí dohnat náskok Realu Madrid

Fotbalisty Bayernu Mnichov čeká večer těžká práce. Jestli chtějí postoupit do finále Ligy mistrů, musí porazit další velkoklub, španělský Real Madrid. Německý tým si z jihu Evropy přivezl do odvety porážku 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Bayernu Pep Guardiola udílí pokyny Arjenu Robbenovi, mnichovský tým přesto první zápas prohrál

Trenér Bayernu Pep Guardiola udílí pokyny Arjenu Robbenovi, mnichovský tým přesto první zápas prohrál | Zdroj: Reuters

„Hodně jsem o tom přemýšlel. Chci, aby to bylo jako v Madridu, kde jsme dominovali. Potřebujeme být ovšem agresivnější v pokutovém území. Občas ale, když chcete být průbojnější před brankou, máte menší kontrolou nad hrou a dáte Realu šanci na rychlé protiakce,“ uvědomuje si trenér Bayernu Pep Guardiola.

Po prvním utkání musel poslouchat kritiku ze všech stran, za herní projev mnichovského týmu. Ten sice měl prakticky neustále míč pod kontrolou, gólových šancí si ale vytvořil minimum. To se teď pokusí změnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

O odvetu semifinále Ligy mistrů se zajímal Mirko Vasić

Záležet to bude i na Arjenu Robbenovi. Ten působil i v týmu dnešního soupeře Bayernu a je mu jasné, že velkou motivací pro Real je po dvanácti letech postoupit do finále a následně získat desátý titul v nejprestižnějším evropském poháru.

„Oba týmy jsou motivované. Vím to, protože jsem v Madridu hrál. Vím, co pro ně znamená ‚la decima‘, je to něco velkého. Vždycky se o tom v Madridu mluvilo a stále na to čekají,“ vysvětluje Arjen Robben touhu madridského klubu.

Vyhrát chce i Bayern. „Minulé čtyři roky jsme byli třikrát ve finále, loni jsme vyhráli. Ale stále jsme hladoví. Víme, že můžeme psát historii, jestli se dostaneme do finále znovu,“ říká nizozemský záložník Bayernu Mnichov.

Gareth Bale a Cristiano Ronaldo, nejnebezpečnější hráči Realu Madrid | Foto: Reuters

Pokud chce německý tým postoupit, musí hlavně zastavit hvězdnou ofenzivní dvojici na krajích zálohy Realu - Cristiana Ronalda a Garetha Balea.

„Nemyslím si, že to bude pro nás jednodušší útočit, když budou hrát Bale a Ronaldo, mají dobrého kouče. V Madridu jsem byl jsem trochu překvapený, že hráli tak defenzivně, a myslím, že to můžou hrát i s těmito dvěma fotbalisty. Všichni víme, že není potřeba mluvit o tom, kde je síla Realu," konstatuje Arjen Robben.

Utkání Bayern - Real Madrid začne v Mnichově večer ve tři čtvrtě na devět.

Jaroslav Plašil, Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme