Hilgertová si opět zajistila místo v reprezentaci. Národní tým opouští Ježek

Dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu Štěpánka Hilgertová nebude ani v této sezoně chybět v reprezentaci. V nominačních závodech uspěla šestačtyřicetiletá kajakářka už popětadvacáté v řadě. Z národního týmu naopak vypadl další zkušený olympionik, kanoista Stanislav Ježek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakářka Štěpánka Hilgertová se na MS v Praze Troji do individuálního finále neprobojovala

Kajakářka Štěpánka Hilgertová se na MS v Praze Troji do individuálního finále neprobojovala | Zdroj: ČTK

„Bylo jasné, že holky budou rychlé. Šlo o to, která vydrží s nervy,“ řekla Hilgertová.

„Rozdíly jsou nula nula nic, jde o to, jak to komu sedne. Chtělo to udržet svoji jízdu, nenechat se rozhodit tím, kdo má kolik bodů. Bylo to docela těžké,“ uvedla Hilgertová.

Největší drama bylo mezi kanoisty. Původně dnes vyhrál Tomáš Rak, čímž by si zajistil místo v týmu po boku jasného vítěze nominace Jana Maška a druhého Vítězslava Gebase. Vedení USK Praha ale podalo protest, který byl uznán. Rakovi byla dodatečně připsána penalizace dvou sekund za dotek branky, čímž se před něj dostal Rohan mladší.

Ježek měl výborně rozjetou nominaci z úvodních dvou závodů v Troji, ale na dvě druhá místa nedokázal na Trnávce navázat. V sobotu i v neděli byl sedmý. K nominaci mu nakonec chyběly dva body za dvě místa, v přepočtu na čas necelá sekunda a půl. A to měl v dnešní jízdě čtyři trestné sekundy za dva doteky.

Ke světové úrovni chybí 3 sekundy, ví Hilgertová. Zkušenosti nejsou výhodou

Číst článek

„Muselo to někdy přijít, ale člověka to mrzí, když ví, že na to ještě má. Ale dneska na konci jsem už nemohl, z toho plynuly ty chyby,"“uvedl sedmatřicetiletý Ježek, pátý kanoista z olympiád v Pekingu i Londýně.

Z deblkanoistů jsou v týmu favorizovaní Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm a Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem, svěřenci Ondřeje Štěpánka, který loni s Jaroslavem Volfem ukončil kariéru. Jejich místo zaujali Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň.

Kajakáře Vavřince Hradilka a Jiřího Prskavce, kteří mají nominaci jistou díky medailím z MS, doplní Vít Přindiš.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme