Sparta otočila dvojzápas s Jabloncem a postupuje do finále poháru

Jablonečtí fotbalisté nevyužili vítězství 3:1 nad Spartou v prvním semifinálovém zápase Poháru České pošty. V odvetě na Letné prohráli 4:0 a do finále postupuje pražský tým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek dal první gól Sparty v pohárové odvetě s Jabloncem

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek dal první gól Sparty v pohárové odvetě s Jabloncem | Zdroj: ČTK

Jablonec sice měl první velkou šanci zápasu, ale Třešňáka vychytal Vaclík a ve 29. minutě šla do vedení Sparta. Dočkalovu střelu brankář Špit pouze ztlumil a Pavel Kadeřábek dorazil míč do branky.

O šest minut později smazal náskok Jablonce z prvního zápasu Matěj Hybš. Dočkalův rohový kop Špit nedokázal chytit a krajní obránce Sparty zvýšil na 2:0. Stejným skóre skončil i první poločas.

Definitivní rozhodnutí přišlo v první čtvrthodině po změně stran. V 55. minutě se třicet metrů od branky napřáhl Josef Hušbauer a míč se zastavil až v síti. Po hodině hry pak Dočkal našel naběhnutého Lukáše Váchu, který lobem přes Špita zvýšil už na 4:0.

Jablonec měl příležitosti zápas zdramatizovat, gól ale nevstřelil. Novák trefil pouze břevno branky Tomáše Vaclíka, hlavička Čížka orazítkovala 6 minut před koncem tyč.

Díky čtyřbrankovému Sparta postoupila do finále, které se bude konat 17. května. Jejím soupeřem bude buď Viktoria Plzeň, nebo Zbrojovka Brno. První zápas vyhráli plzeňští hráči v domácím prostředí 2:0 a odveta se hraje zítra na jihu Moravy.

Semifinále fotbalového Poháru České pošty - odveta:
Sparta Praha - Baumit Jablonec 4:0 (2:0)
Branky: 29. Kadeřábek, 35. Hybš, 55. Hušbauer, 60. Vácha. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Jiřík. ŽK: Třešňák, Kubista (oba Jablonec). Diváci: 3395. První zápas: 1:3, postoupila Sparta.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme