Hokejisté Kašpar a Gulaš odletí domů, další 4 čekají na MS na svou šanci

Na mistrovství světa v hokeji jsou i hráči, kteří poctivě trénují, ještě si i přidávají ve svém volném čase v posilovně, ale do zápasu přesto nezasáhli. Dva z nich - Lukáš Kašpar a Milan Gulaš - v pátek odletí domů a ti zbylí čtyři budou stále čekat na svojí šanci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asistent trenéra Ondřej Weissmann se čtveřicí (zleva) Michal Vondrka, Milan Gulaš, Lukáš Kašpar a Martin Růžička

Asistent trenéra Ondřej Weissmann se čtveřicí (zleva) Michal Vondrka, Milan Gulaš, Lukáš Kašpar a Martin Růžička | Zdroj: ČTK

Jsou to útočníci Michal Vondrka a Martin Růžička, obránce Lukáš Kovář a brankář Pavel Francouz. Ti v Minsku zůstávají a doufají, že alespoň do jednoho zápasu nastoupí.

Šance se po včerejšku značně zvýšily pro Vondrku s Růžičkou, protože posila z NHL, útočník Bostonu David Krejčí nepřiletí a kouč Vladimír Růžička už nikoho dalšího do Minsku povolávat nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté, kteří jsou na MS mimo soupisku, vyplňují volný čas tréninkem a cvičením

Kdo nastoupí, se dozvíme až po dopoledním tréninku, takže pro první zmiňované hráče stále trvá období nejistoty, které je podle Michala Vondrky někdy hodně složité na psychiku, a to hlavně v den, kdy se ostatní chystají na zápas.

„Snažíme se tady dělat srandu, abychom to tady přežili. Některé dny jsou opravdu dlouhé, a když kluci hrají, tak my máme o to víc času. Byli jsme se podívat v obchodě, v kavárně, ale jinak nic extra," popisuje Michal Vondrka, kterého následně doplňuje muž, který má asi nejvíce jisté, že si na mistrovství světa nezahraje - třetí gólman Pavel Francouz.

„V den zápasu si jdeme třeba ještě zacvičit na hotelu, abychom se jen neváleli v posteli a nepříbírali kila. Pak jezdíme na začátek zápasu autem a sledujeme to."

Brankáře Francouze těší, že může být s týmem

Pavel Francouz patří v Minsku k nejmladším hokejistům a už od začátku přípravy věděl, že je posledním brankářem. A proto je se svou rolí možná oproti zbylým hráčům více smířený.

„Pro mě je tohle super zážitek, že se můžu dívat na takový hokej, být s tím týmem a absolutně to neberu jako ztrátu času a jsem rád, že jsem tady," dodává Pavel Franocouz. Čeští hokejisté mají dnes dopolední trénink a pak volno. Další zápas je čeká v sobotu proti Dánsku.

Tým hokejistů na MS v Bělorusku 2014 | Foto: Český rozhlas

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme