Norsko je na šampionátu stoprocentní, domácí Bělorusko poprvé vyhrálo

Hokejisté Norska vyhráli i své druhé utkání na mistrovství světa v Bělorusku, když porazili Dánsko. Tříbodovou výhru si v utkání s Kazachstánem připsalo domácí mužstvo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Norska zatím mají na světovém šampionátu důvod k radosti

Hokejisté Norska zatím mají na světovém šampionátu důvod k radosti | Zdroj: ČTK

Norové potrestali nedisciplinovanost dánských hokejistů. Ti přitom už ve třetí minutě vedli rozdílem dvou gólů. Nejdříve při početní výhodě otevřel skóre Poulsen a za dvacet vteřin přidal druhý gól Storm.

Pak se v přesilovkách začali prosazovat hráči Norska. Při vyloučení Christensena snížil Holos a Jensena vyhnal z trestné lavice Olimb. Obrat dokonal ještě ve druhé třetině z trestného střílení Skroder.

Ve třetí části Dánsko špatně střídalo a přišel další trest. Přesilovou hru tentokrát využil Trygg. Tři minuty před koncem zápasu už dokázal pouze snížit Hansen, který pro změnu potrestal vyloučení Odegaarda.

Bělorusko rozhodlo o svém prvním vítězství na šampionátu ve druhé třetině, kdy dvěma góly otočilo skóre. Do vedení se totiž dostali v první části Kazaši po trefě Gavrilina.

Domácí ale Stěpanovem potrestali vyloučení Blochina a v polovině zápasu vstřelil vítězný gól Stasenko. Ve třetí třetině dal pojistku na vítězství Kostitsyn a skóre uzavřel střelou do prázdné branky Kalužnyj.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku:

Skupina A:
Norsko - Dánsko 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Holös (M. Olimb), 23. K. Olimb (Ask), 32. Skröder z trest. střílení, 53. Trygg (M. Olimb, Holös) - 3. Poulsen (Green), 3. Storm (Bjorkstrand, Kristensen), 57. Hansen (N. Jensen). Rozhodčí: Dremelj (Slovin.), Rantala - Puolakka (oba Fin.), Carnathan (USA). Vyloučení: 5:7, navíc M. Olimb (Norsko) 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 4837.

Skupina B:
Bělorusko - Kazachstán 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Stepanov (Grabovskij), 31. Stasenko (Stepanov, Graborenko), 42. S. Kosticyn (Jefimenko, Jevenko), 60. Kaljužnyj (S. Kosticyn, Denisov) - 5. Gavrilin (Vasilčenko). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Kaval (USA) - Dahmen (Švéd.), Leermakers (Niz.). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 13.734.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme