Policie měla velkou kontrolní akci. Zajímaly ji ubytovny i drogy u řidičů

Cizinecká policie dnes spustila velkou kontrolní akci. Týkala se celé České republiky a za cíl měla mimo jiné odhalit nelegální přistěhovalce nebo vypátrat hledané osoby. V Praze byli policisté například na ubytovnách či v metru. V Královéhradeckém kraji bylo živo i na silnicích. Do akce se tam totiž zapojila také dopravní policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní kontrola

Policejní kontrola | Foto: Ondřej Vaňura | Zdroj: Český rozhlas

„My jsme se v souvislosti s bezpečností a vůbec problémy, které se dějí dnes a denně na silnicích, rozhodli zapojit do těchto opatření v rámci Královéhradeckého kraje i dopravní policii,“ řekl krajský policejní ředitel Martin Červíček.

V tomto regionu tak byla podle Červíčka akce v rámci České republiky vůbec největší – účastnily se jí tam desítky policistů. Policisté byli hlavně na silnicích prvních tříd, kde měli pět pevných kontrolních stanovišť a sedm pohyblivých hlídek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policejní akci měl možnost sledovat i redaktor Ondřej Vaňura

„Akce je zaměřena hlavně na cizince, takže podle registrační značky navádím vozidlo na kontrolní stanoviště,“ popsal policista na motocyklu, s nímž se mohli setkat řidiči na silnici I/33 mezi Hradcem Králové a Náchodem.

Postup byl stejný jako jindy. „Řidiče předjedu, rozsvítím majáky, rozsvítím mu nápis STOP a rukou mu ukážu, ať mě následuje,“ přiblížil policista.

U nákladních aut se zaměřili nejen na vážení, kontrolu nákladu, ale také na technický stavů. Kontrolám neušli ani řidiči osobních aut. Kromě prohlídky dokladů se většina z nich nevyhnula ani testům na alkohol a drogy.

Dopravní policisté se na cizince zaměřili záměrně. S některými totiž – například s Poláky – bývají problémy.

„Je pravda, že jsme v minulosti hodnotili situaci na silnicích Královéhradeckého kraje a došli jsme k názoru, že větší problémy zaznamenáváme například u účastníků silničního provozu vracejících se z České republiky do Polska,“ poznamenal Červíček.

Akce trvala až do večera, kompletní výsledky policie zveřejní až zítra. Jen za první dvě hodiny však policisté v Královéhradeckém kraji zastavili jednoho cizince, na kterého byl vydaný evropský zatykač, a další dva muže z Česka vyhostili.

Policejní kontrola | Foto: Ondřej Vaňura

Ondřej Vaňura, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme