Na východě Ukrajiny je relativní klid, v Doněcku ozbrojenci vykradli obchod

Neznámí pachatelé rozebrali část letištní plochy ve východoukrajinském Luhansku. Separatisté, kteří tam vyhlásili vlastní stát, chtějí otevřít hranici s Ruskem. Ukrajinská armáda proto posílila ostrahu hranice a uzavřela přechody. V sousední Doněcké oblasti proruští ozbrojenci z granátometů ostřelovali vojenské letiště ukrajinské armády u Kramatorsku. V samotném Doněcku byl dnes klid.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doněck, Ukrajina

Doněck, Ukrajina | Zdroj: Reuters

Lidé se bez problému pohybují po ulicích, funguje městská doprava.

Od budovy oblastní rady, tedy štábu Doněcké lidové republiky, se však občas ozvou výstřely, zřejmě mířené do vzduchu.

V těsném sousedství byl ještě ráno otevřený obchod s elektronikou se značkovým zbožím, zanedlouho ale přijeli ozbrojenci v kuklách, vešli dovnitř a vzali si, co potřebovali - počítače, notebooky a mobily.

Policie teď vyšetřuje, co se stalo, ale zloděje se pravděpodobně dopadnout nepodaří, protože v Doněcku fungují bezpečnostní složky jen slabě.

Luhanská a Doněcká oblast | Foto: ČTK

Martin Dorazín, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme