Do práce na kole jezdí i čtyři úředníci zlínského magistrátu

Čtyři úředníci zlínského magistrátu se zapojili do celonárodní akce zaměřené na podporu cyklistiky. Místo autem tak do práce jezdí na kole. Radní Josef Novák ze Zlínské volby si takový způsob cestování nemůže vynachválit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistka (ilustrační foto)

Cyklistka (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Čtyři tam a odpoledne čtyři zpátky, tak osm kilometrů. Není to žádná závratná štreka, ale stačí to na takové to projetí, na relaxaci je to úplně perfektní,“ upozorňuje.

„Jezdíval jsem na kole ještě dřív, než jsem byl na radnici, i do práce, sice ne tak často. Je to úžasný pocit, ráno jedete kolem řeky Dřevnice, sluníčko svítí, je to úžasná relaxace a samozřejmě se do práce dostanete na kole stejně jak autem, nikde nečekáte a máte volný průjezd,“ dodává.

Akce Do práce na kole je soutěžní. Hodnotí se pravidelnost jízdy a ujeté kilometry. Zatím se zlínští úředníci pohybují někde mezi druhým a třetím místem.

Vyhlášení výsledků proběhne začátkem června na náměstí Míru v rámci akce Na kole dětem. Její součástí bude cyklomaraton nazvaný Vydržíš co primátor.

Andrea Kratinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme