Na Žatecku zahájí výrobu japonský výrobce pružin. Zaměstná čtyři desítky lidí

Čtyři desítky lidí našly práci v novém závodě v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Japonský výrobce pružin do automobilů, firma Neturen, začala továrnu stavět loni v létě. Dnes tam zahájí výrobu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce (ilustr. obr.)

Práce (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Čtyřicet nových pracovních míst žatecký Úřad práce vítá.

„Pokud se jedná o firmu na Žatecku, znamená to pro naše občany menší problémy s dojížděním, takže jsme určitě rádi,“ říká ředitelka žateckého Úřadu práce Eva Bartošová.

Před pěti lety odešla z průmyslové zóny Triangle firma Hitachi, před dvěma lety skončily dva závody společnosti Panasonic. Nezaměstnaných na Žatecku tehdy výrazně přibylo. Jednou z nich byla tehdy i Jindra Kovářová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Beneš shrnuje okolnosti otevření nové továrny firmy Neturen v průmyslové zóně Triangle na Žatecku

„Už jsem zažila dva krachy firem. Byla jsem zaměstnancem i firmy Hitachi,“ konstatuje Jindra Kovářová.

Žatecký Úřad práce i vedení Ústeckého kraje proto doufají, že japonský výrobce nejen v průmyslové zóně dlouho vydrží, ale že i časem rozšíří výrobu a tím pádem i nabídku nových pracovních míst.


Zvětšit mapu

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme