Olše v Českém Těšíně vystoupala na 3. povodňový stupeň, sejde se krizový štáb

Řeka Olše v Českém Těšíně vystoupala dnes po 23. hodině na třetí stupeň povodňové aktivity ze tří, který znamená ohrožení. Vyplývá to z webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Do rána může v oblasti spadnout dalších 50 milimetrů srážek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

deštivé počasí

deštivé počasí | Foto: Fotobanka stock.xchng

Ve městě se kvůli zvedání hladiny místních toků po půlnoci sejde krizový štáb. Olše také dosáhla v Jablunkově na Frýdeckomístecku prvního, nejnižšího povodňového stupně. Stejně je na tom na dvou místech i Bystřice na Vsetínsku.

ČHMÚ vydal pozdě večer pro Moravskoslezský kraj výstrahu na povodňové ohrožení, které znamená extrémní stupeň nebezpečí.

V Českém Těšíně vystoupala hladina Olše na první stupeň před 21. hodinou a zhruba za hodinu již byla na druhém. Hladina stoupla mezi 21.00 a 22.00 z 290 na 345 centimetrů. Kolem 23.30 už dosahovala 407 centimetrů.

"Situace se rychle mění, bohužel k horšímu," sdělil ČTK českotěšínský starosta starosta Vít Slováček, který současně velí povodňové komisi a krizovému štábu.

"Stejně špatná je situace na místních tocích, které jsou u nás vždy problematičtější než řeka," doplnil. Dobrovolní hasiči jsou již připraveni v noci pytlovat písek a rozvážet pytle na ohrožená místa.

Silný vítr lámal stromy na jihu Moravy. V Brně nejezdily vlaky

Číst článek

Nepříznivé počasí si už během dneška v Moravskoslezském kraji vyžádalo desítky výjezdů hasičů. V regionu a dalších moravských krajích ale zatím působil problémy hlavně silný vítr, který shazoval větve a stromy a poškozoval střechy.

Povodňová pohotovost vyhlášená ČHMÚ platí od dnešního večera i pro Olomoucký a Zlínský kraj.


Zvětšit mapu

ČTK, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme