Beci Kolář se Zámorským hrají na MS stále spolu, z českých dvojic jsou jediní

Před utkáním proti Norsku přeházel trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička útoky, vrací se Tomáš Hert a bude hrát v první pětce s Jágrem a Sobotkou. Změny se dočkala také první obranná dvojice. K Němcovi se posune Ondřej Vitásek, a tak má český tým už jen jednu dvojici, kterou trenéři na světovém šampionátu nerozdělil. Jana Koláře s Petrem Zámorským.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Zamorský neustál v zápase se Švédskem souboj Dickem Axelssonem

Petr Zamorský neustál v zápase se Švédskem souboj Dickem Axelssonem | Zdroj: ČTK

„Zatím si vyhovujeme. Jsem rád, že nám to spolu drží,“ chválí si spolupráci s Janem Kolářem zlínský obránce Petr Zámorský. A není divu, že je trenéři zatím nerozdělili.

„Už na Švédských hrách spolu hráli výborně. Na tuhle dvojici jsme se celou dobu mohli spolehnout, takže nevidím důvod, proč něco měnit,“ chválí Koláře se Zámorským asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českým týmem natáčel reportér František Kuna

Ve statistice plus minus jsou oba na nule, ale po Ondřeji Němcovi, elitním českém obránci, mají odehráno nejvíce minut. Navíc čerstvý mistr Zámorský se činí i směrem dopředu, po Jaromíru Jágrovi má nejvíce střel na branku soupeře - 15. Brzy dvaadvacetiletý bek je tím ofenzivnějším z dvojice.

„Kdyby se nezranil Roman Polák, tak jsme mohli mít tři defenzivnější a tři útočnější obránce. I proto se naše hra změnila a Ondra Vitásek půjde do první lajny k Ondřeji Němcovi,“ vysvětluje asistent špaček posuny v obraných řadách.

I když Zámorský rád podpoří útok, v reprezentaci a v posledním finále extraligy se blýskl dvěma góly, má v reprezentaci jiné úkoly. „Trenér po mě chce, abych spíš bránil a nechodil dopředu,“ doplňuje.

Hvězdných Rusů se Zámorský nebojí

A možná, že Petra Zámorského prověří v jeho obranné hře taková esa, jako jsou Rusové Alexander Ovečkin nebo Jevgenij Malkin. S tím si ale zlínský rodák nechce lámat hlavu.

„Určitě je výzva zkusit si hokej proti takovým hráčům, nebudu se ale nějak bát. Jestli narazíme na Rusy, tak se na ně budeme muset připravit, brát to jako prestižní zápas a chtít ho vyhrát,“ říká.

Kromě zatím suverénních Rusů se o další postupová místa ve druhé skupině bojuje. A druzí mohou být klidně Lotyši, nebo domácí Bělorusové.

„Poslední roky se hokej vyrovnává. Už to není tak, že Italům dáte devět gólů,“ dodává Petr Zámorský.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme