Setkání s obyvateli Plzeňského kraje hodnotí prezident Zeman kladně

Obědem a tiskovou konferencí na zámku Zbiroh zakončil prezident Miloš Zeman třídenní návštěvu Plzeňského kraje. V celkem osmi městech se setkal s politiky i dalšími osobnostmi, na náměstích pak promlouval k tisícům občanů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman si prohlíží dárky, které na zámku Zbiroh dostal (vlevo hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs)

Prezident Miloš Zeman si prohlíží dárky, které na zámku Zbiroh dostal (vlevo hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs) | Zdroj: ČTK

„Zajímavé je, že tentokrát už se nevyskytovali lidé s negativními transparenty, jejichž kvalitu nechci hodnotit, že atmosféra je stále přátelštější a přátelštější. Pokud jde o Plzeňský kraj, byla více než přátelská ve všech městech, která jsem navštívil,“ pochvaluje si hlava státu.

V Plzeňském kraji Zeman diskutoval o aktuálních problémech. Například za největší nedostatek Tachovska považuje chybějící nemocnici akutní péče.

Spolu s hejtmanem a starosty dnes proto hledali řešení, jak regionu pomoci. Rozumné by podle prezidenta bylo obnovit nemocnici v Plané, jejímuž majiteli se několik let nedaří dohodnout úhradu akutní péče s pojišťovnami.

„Vím, že nový pavilon využíván je, starý pavilon využíván není. Podstata řešení by měla spočívat v tom, že by byla revitalizována nemocnice v Plané u Tachova,“ navrhl Zeman.

Na počátku června přijede do Tachova ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček z ČSSD. Starostové se s ním budou snažit dohodnout, za jakých podmínek by bylo možné nemocnici v Plané otevřít.

Lukáš Milota Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme