V Ostravě zahraje Peter Gabriel, zazní i všechny písně z jeho slavného alba So

Do Ostravy míří někdejší lídr kapely Genesis Peter Gabriel. Ve vítkovické ČEZ Aréně během zhruba dvouhodinového koncertu s názvem „Back to the front“ zavzpomíná na svou sólovou kariéru. Ostravu přidal Gabriel do seznamu svého evropského turné kvůli velkému zájmu fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Gabriel

Peter Gabriel | Foto: Joi Ito, Wikimedia Commons

Loni na podzim zahrál Peter Gabriel v Praze a bylo to teprve podruhé, co zavítal do Česka. Od premiéry navíc uplynulo dlouhých devět let, a tak si dal 64letý britský zpěvák hned na úvod pořádně záležet.

Celý program koncertu Back to the Front, který vznikl 25. výročí desky So, představil osobně a česky. Rozdělil ho na předkrm, hlavní jídlo a dezert.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na ostravský koncert Petera Gabriela pozvala posluchače redaktorka Kateřina Daňková

Chuťové buňky fanoušků má nejdřív nabudit akustická část s klavírem, jako hlavní chod přijde blok písniček s celou kapelou a sladkou tečkou je pak kompletní album So od začátku do konce.

Stejné tříchodové menu naservíruje britský hudebník i dnes divákům v Ostravě. Fanoušci uslyší jeho megahit Sledgehammer, ale i další stěžejní skladby jeho kariéry v asi dvouhodinovém programu, v němž si někdejší lídr kapely Genesis, držitel šesti cen Grammy, tří Brit Awards a spousty dalších cen připomíná svou sólovou kariéru.

Gabriel k tomu nepotřebuje žádné okázalé efekty, jen prosté pódium s motivem černobílého terče a světly na pohyblivých ramenech.

Petera Gabriela v Ostravě přivítá vítkovická ČEZ Aréna od 20 hodin. A jestli hudebník potvrdí formu z pražského koncertu, o kterém básnily i četné hudební recenze, mají se fanoušci opravdu na co těšit.

Kateřina Daňková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme