Záchranná služba se nemohla dostat k pacientovi, rozkopaná třída Míru je neprůjezdná

Záchranáři požadují zpřístupnění opravované třídy Míru v Pardubicích. Při posledním zásahu se nemohla posádka dostat na místo, protože příjezd blokovaly zátarasy, stavební příkopy a parkující auta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranná služba (ilustrační foto)

Záchranná služba (ilustrační foto) | Foto: Karel Chlumec

Pardubická záchranná služba měla při posledním výjezdu problém dostat se k lékárně na rohu Sladkovského ulice. Cestu záchranářům zkomplikovala opravovaná třída Míru, která bude uzavřená minimálně rok.

Radnice přitom slibovala, že přístup na třídu Míru zajistí. Podle vedoucí dispečinku krajské záchranné služby Heleny Škuligové je situace v oblasti nepřehledná.

„Byli jsme ujištěni, že dostupnost bude stejná jako před uzavírkou, ale situace na stavbě se každý den mění. I když se tam naši řidiči chodí dívat, kudy by na místo eventuálně přijeli, tak to nemusí odpovídat realitě,“ upozornila Škuligová.

Záchranáři museli při cestě na místo zásahu improvizovat. Řidič objel zábradlí v ulici Na Hrádku a pokračoval po chodníku mezi chodci. Záchranné službě se kvůli neprůjezdnosti třídy Míru zdvojnásobil dojezdový čas.

Situaci řeší i pardubický magistrát. Městská policie zatím zvýšila kontroly řidičů, aby v přilehlých ulicích neporušovali dopravní značení.

Anna Jadrná, Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme