Do Česka dorazí silné bouřky. Výstraha platí pro celou republiku

Hydrometeorologický ústav varuje před silnými bouřkami. Ty by měly dnes zasáhnout celé Česko a přinesou s sebou kroupy, silný nárazový vítr i přívalové srážky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřka (ilustrační foto)

Bouřka (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Během pátečního dne do České republiky dorazí studená fronta, která bude doprovázená bouřkami. Počítáme s tím, že bouřky by se během dne měly vyskytnout na většině území České republiky," řekl Českému rozhlasu meteorolog Jan Šrámek.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí pro všechny kraje České republiky kromě Karlovarského a Ústeckého. Platí od dnešní 14. hodiny do sobotní jedné hodiny ráno.

Bouřky dorazí nejdříve do Čech, obyvatelé Moravy a Slezska je mohou očekávat až večer.

„Bouřky budou doprovázené srážkovými úhrny až okolo 30 milimetrů během krátké doby, kroupami a také nárazy větru až okolo 70 kilometrů za hodinu," varuje meteorolog.

Přívalový déšť může ojediněle způsobit odtok vody ze svahů, rozvodnění menších toků nebo také jindy suchých koryt, i zatopení níže položených míst nebo sklepů. Konkrétně by mohly stoupnout menší toky v Brdech a na Vysočině.

Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme