Na východní Ukrajině se proruští separatisté snaží překazit prezidentské volby

Proruští separatisté na východě Ukrajiny se chystají zabránit nedělním prezidentským volbám v Doněcké a Luhanské oblasti, kde vyhlásili nezávislé státy. Ukrajinské úřady označily vedení separatistů za teroristy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mariupol, východní Ukrajina

Mariupol, východní Ukrajina | Zdroj: Reuters

Ukrajinská generální prokuratura obvinila vůdce luhanských separatistů a samozvaného gubernátora Valerije Bolotovova z vytvoření teroristické organizace.

Stejnému paragrafu čelí i ministr obrany takzvané Doněcké lidové republiky Igor Strelkov a další její představitelé.

Podle prokuratury tito lidé organizovali teroristické útoky na jihovýchodě Ukrajiny včetně Krymu a cíleně destabilizují situaci před prezidentskými volbami.

Ty separatisté prohlásili za nezákonné a snaží se jim všemožně zabránit. V přístavním Mariupolu proruští ozbrojenci zablokovali nejméně 20 volebních místností, vyhnali odtud členy komisí a odnesli volební materiály a razítka.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme