Čeští hokejisté jsou v semifinále MS! Američany porazili 4:3

SLEDOVALI JSME ONLINE: Národní hokejový tým po dvou letech postoupil do semifinále mistrovství světa. Proti USA si čeští hokejisté ve druhé třetině vybudovali tříbrankový náskok, který v dramatickém závěru těsně uhájili. V cestě do finále jim stojí tým Finska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl (druhý zleva) slaví gól do sítě USA

Tomáš Hertl (druhý zleva) slaví gól do sítě USA | Zdroj: ČTK

V důležitém utkání šla do vedení reprezentace USA, která v 7. minutě opět prokázala, jak skvěle zvládá na šampionátu přesilovky a díky chytré teči Brocka Nelsona vedla. Češi ale brzo vyrovnali. V polovině první třetiny dotlačil puk do branky kapitán Tomáš Rolinek.

Rozhodujícím momentem druhé třetiny byl faul Abdelkadera na Vladimíra Sobotku. Po tvrdém úderu do hlavy byl americký kapitán vyloučen na 5 minut plus do konce utkání.


Během přesilové hry vstřelila česká reprezentace dvě branky. Prosadili se Tomáš Hertl a Roman Červenka. Červenka se navíc radoval hned dvakrát, jednou mu ale zkazili radost rozhodčí, kteří gól neuznali.

Třígólový náskok českému týmu zajistil ve 37. minutě v další přesilovce Ondřej Němec po přihrávce Jaromíra Jágra. Po druhé třetině tak národní tým vedl 4:1.

Tomáš Rolinek vyrovnal zápasu s USA na 1:1 | Foto: ČTK

V poslední dvacetiminutovce podržel český tým několika skvělými zákroky brankář Salák a reprezentace se dlouho úspěšně bránila. Při přesilové hře více než tři minuty před koncem navíc Američané odvolali brankáře a Červenka s Jordánem zkoušeli prázdnou branku trefit, ani jeden ale nebyl úspěšný.

Opravdové drama začalo 70 sekund před koncem. Rychlou kombinaci při další přesilové hře zakončil Tyler Johnson, ten samý hráč o 12 vteřin později snížil na rozdíl jediné branky.

Je to paráda, ale na konci jsme se báli, přiznal obránce Ondřej Němec

Číst článek

Závěrečnou minuty ale čeští reprezentanti odolali obrovskému tlaku a zápas vyhráli. Postoupili do sobotního semifinále, kde se utkají Finskem, které vyřadilo Kanadu. Zápas začíná v sobotu v 17 hodin, 45 minut.

Druhým jistým semifinalistou se stali Rusové, kteří vyřadili největší překvapení mistrovství Francii 3:0. Góly vstřelili Anisimov, Malkin Kutuzov. Ruský výběr v semifinále narazí na Švédy.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku - čtvrtfinále:
ČR - USA 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Rolinek, 27. Hertl (Novotný), 29. Červenka (Zámorský, Kolář II), 37. Němec (Jágr, Novotný) - 7. Nelson (Mueller, Jones), 59. Johnson (Mueller, Jones), 60. Johnson (Mueller, Smith). Rozhodčí: Nord, Vinnerborg (oba Švéd.) - Hull (Kan.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 7:3, navíc Nelson 10 min., Abdelkader (oba USA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 7000.

Rusko - Francie 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Anisimov (Jakovlev), 21. Malkin (Kuljomin, Tichonov), 48. Kutuzov (Kuljomin, Malkin). Rozhodčí: Kaval (USA), Jeřábek - Lederer (oba ČR), Carlson (Kan.). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 14.011.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme