Hlavní tribuny prázdné nebudou, říká před pohárovým finále Martin Synecký

V pražském Edenu se v podvečer střetnou ve finále domácího poháru fotbalisté Sparty a Plzně. Kvůli obavám o bezpečnost utkání Fotbalová asociace uzavřela dvě hlavní tribuny a diváky tak vpustí pouze do prostoru za oběma brankami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Sparty při derby pražských ‚S‘

Fanoušci Sparty při derby pražských ‚S‘ | Zdroj: ČTK

„Není pravda, že jsou uzavřené dvě hlavní tribuny. Naopak počítáme s tím, že obě tribuny budou vyprodány, to znamená, že přijde kolem 15 000 fanoušků,“ vyvrací tuto informaci bezpečnostní manažer Fotbalové asociace České republiky Martin Synecký.

„Celé to vzniklo informačním šumem. Řekli jsme, že se budou prodávat vstupenky do prostorů za brankami pouze Spartě a Plzni. Média si to přebrala tak, že zbytek sektorů prodávaný nebude. Ale tak to není,“ vysvětluje Synecký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lístky jsou rozdávány zástupcům integrovaného záchranného systému a členům FAČR, řekl o obsazení hlavní tribuny Martin Synecký

A kdo tedy usedne na hlavní tribuny stadionu v Edenu? „Lístky jsou rozdávány zástupcům integrovaného záchranného systému a členům FAČR. Od okresů až po dětské fotbalové kluby,“ prozradil Martin Synecký.

Zápas provází velká bezpečností opatření. Na tribuny se údajně chystají kromě fanoušků Sparty a Plzně také fotbaloví chuligáni z Polska, Slovenska nebo Maďarska.

„Zatím nemáme ověřenou informaci, že by se měli dostavit radikální fanoušci z Polska. Nebudeme se zaměřovat přímo na ně, protože opatření jsou komplexní a skalních fanoušků tam bude nějakých deset tisíc.“

O bezpečnost se budou starat pracovníci bezpečnostních agentur Plzně a Sparty, kteří si budou hlídat svoje vlastní sektory. Navíc bude nasazen nejvyšší počet pořadatelské služby v historii na českých stadionech. Ale policie přímo na stadionu pravděpodobně nebude.

Ve finále českého fotbalového poháru budou rozhodčí k vulgaritám benevolentnější

Číst článek

„Byla zvolena speciální spolupráce, nicméně přímo podmínky a okolnosti, jak jsme s policií připravení spolupracovat, prozrazovat nechci. Je i přáním policie, aby taktika případných zákroků zůstala trochu skryta,“ tají spolupráci s policií bezpečnostní manažer FAČR.

Kvůli bezpečnostním opatřením se předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta včera sešel také s radikálními fanoušky.

„Nesešel se s radikálními fanoušky. Sešel se s fanoušky, kteří na stadionech vytváří atmosféru a jsou označovány za radikální spíše prostřednictvím médií. Byl to od pana předsedy dobrý krok, protože jasně ukázal, že pod tíhou okolností, které se dějí, je schopen přehodnocovat určitá rozhodnutí a vyjít fanouškům vstříc tak, aby stadiony byly pro všechny,“ dodal Martin Synecký.

Vladimír Kroc, Vojtěch Bureš, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme