Česká republika chce v příštím roce přichystat opět výjimečný hokejový šampionát

Zatímco hokejové mistrovství světa v Bělorusku vrcholí, přípravy na následující šampionát v České republice začínají. A jak by mohl přesně za rok turnaj v Praze a Ostravě vypadat?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena

O2 arena | Foto: Marián Vojtek

„Určitě to bude krásné. Naše ambice je, aby byl náš šampionát nejhezčí, nejnavštěvovanější, a aby byli všichni spokojení,“ optimisticky plánuje generální sekretářka organizačního výboru mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 Markéta Štěrbová.

Pořadatelská města jsou stejná jako v roce 2004, tedy Praha a Ostrava. Tehdy se šampionát co se diváckého zájmu týče hodně povedl, až do letošního turnaje v Minsku držel rekord návštěvnosti, který činil 552 097 diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světový šampionát v ledním hokeji přivítá v příštím roce Česká republika

„Budeme mít trochu starosti s tím, jak překonat vlastní rekord návštěvnosti, který bude možná překonán v Bělorusku. Faktem ale je, že v Bělorusku mají zápasy navíc, oproti roku 2004.“

Zápasů je navíc osm, protože se změnila struktura turnaje. Co ale největší měrou povede k překonání rekordu, bude bezesporu cena lístků. V přepočtu na české koruny stojí v Minsku lístky od 180 do tisíce. A nějak podobně by to mělo být i v Praze a Ostravě.

„Chceme lidem zpřístupnit ten šampionát, to znamená, že nemůžeme být nejdražší. Cenově nechceme vybočovat z průměru. Cenovou politikou se teď intenzivně zabýváme.“

Zatím tedy přesné cifry Markéta Štěrbová říct nemůže, co ale víme, tak že lístky se budou prodávat od druhé poloviny podzimu, tedy přibližně půlky listopadu.

Jedná se o maskotovi

Další důležitou a zatím nejasnou otázkou zůstává maskot. Ten v Minsku - zubr Volat, který se občas při svých kouscích na stadionech chová, jako kdyby vypil hektolitry energy drinků, má velký úspěch a znovu nastavil laťku, kterou chce Praha a Ostrava překonat.“

„Maskot je jednou ze stěžejních záležitostí, které se věnujeme úplně všichni. Chceme, aby byl výjimečný, aby něco vypovídal o České republice. Rádi bychom celou tuto záležitost dořešili na jednání, která probíhají tady v rámci mistrovství světa,“ dodává sekretářka organizačního výboru mistrovství světa v ledním hokeji 2015 Markéta Štěrbová.

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme