Jihočeská policie bude přesvědčovat řidiče, aby jezdili bezpečně

Statistiky v počtu mrtvých na jihočeských silnicích stále rostou. Ve srovnání se začátkem loňského roku až o 80 procent. Včera se kvůli tomu sešly špičky jihočeské policie s vedením kraje. Policie plánuje častější a důslednější kontroly. Pomoci by měla i kampaň Zastav jízdu smrti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní kontrola

Policejní kontrola | Zdroj: ČTK

Na jihočeských silnicích zemřelo od začátku roku 26 lidí. Oproti loňsku je to obrovský nárůst, upozorňuje jihočeský policejní ředitel Miloš Trojánek. Ve spolupráci s Jihočeským krajem proto policisté zahájili projekt Zastav jízdu smrti.

„Participuje na tom i soudní lékařství, abychom ukázali, jaké jsou fatální následky a jak to vypadá. Jsou tam i ne příliš populární záběry rozbitých vozidel. Dokonce se nám v rámci projektu podařilo oslovit i účastníky jednotlivých dopravních nehod, při kterých přišli o své blízké a jsou ochotni se podělit o zážitky,“ říká Miloš Trojánek.

Kontroly na silnicích by teď měly být podle něj častější a důslednější. Jihočeští policisté budou využívat horní hranice zákonem daných postihů za jednotlivé přestupky.

„Víc policistů na silnicích nebude, ale budou aktivnější a v mezích zákona budou využívat maximální škálu postihů nebo oprávnění, aby mohli zajistit standard bezpečnosti provozu na silnicích,“ dodává jihočeský policejní ředitel.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme