Lovosické koupaliště bude letos v létě uzavřené. Město ho chce do roka celé opravit

Letos si obyvatelé Lovosic na Litoměřicku zatím tamního koupaliště příliš neužijí. Areál poničila loňská červnová povodeň a od té doby čeká na rekonstrukci. S návrhem budoucí podoby celého areálu mají pomoci i studenti architektury. Město ale slibuje, že o místo na koupání Lovosičtí nepřijdou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaplavené Lovosice na snímku ze 4. června

Zaplavené Lovosice na snímku ze 4. června | Zdroj: ČTK

„V tuto chvíli jsou na celém sportovním areálu, který je ve vlastnictví města, škody zhruba 80 milionů korun,“ říká starostka Lovosic Lenka Lízlová z ČSSD.

S podobou opraveného koupaliště mají městu pomoci i studenti architektury.

Přehrát

00:00 / 00:00

O chystaných opravách lovosického koupaliště natáčel reportér Jan Bachorík

„Město o spolupráci požádalo stavební fakultu ČVUT a koncem května bychom měli mít nějaké architektonické studie, jak by si představovali využití koupaliště a přilehlých ploch,“ vysvětluje Jana Hejdová z lovosického městského úřadu.

Oprava sportovního areálu spolu s koupalištěm se ale protáhne. Město ho chce upravit tak, aby tam například rodina s dětmi našla celodenní zábavu.

„Aby mohlo být území řešené koncepčně, bude letos uzavřeno,“ dodává starostka Lízlová.

Přívoz na trase Lovosice - Píšťany je zajišťován denně v době od 8 do 20 hodin. Dospělí zaplatí za jednu plavbu přes řeku 15 Kč, děti 10 Kč, za kolo nebo psa 5 Kč.
Zdroj: MěÚ Lovosice

„Vadí mi to. My jsme chodili na koupaliště, podobně jako chodí někteří lidé na chalupu. Teď budeme muset jezdit až do Litoměřic,“ říká paní Petra z Lovosic.

Jana Hejdová z městského úřadu ale slibuje, že lidé o možnost koupání nepřijdou.

„Město Lovosice plánuje podpořit provozovatele píšťanského jezera, které je na druhé straně řeky Labe, nějakou finanční pomocí na nákup modré skalice, aby tam dobrá kvalita vody vydržela co nejdéle,“ dodává.

Pro cestu z Lovosic do Píšťan by měl lidem sloužit i městský přívoz přes Labe.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme