Pardubice změnily pravidla dotace na opravu vodovodních přípojek na třídě Míru

Pardubičtí radní dají dotaci na výměnu vodovodních a kanalizačních přípojek všem majitelům domů na třídě Míru a v ulici Sladkovského. Město původně chtělo zaplatit polovinu nákladů jen těm, kteří využijí nabídky společnosti Syner. Ta totiž ulice opravuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce třídy Míru - Zelená brána v obležení bagrů

Rekonstrukce třídy Míru - Zelená brána v obležení bagrů | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Náměstek primátorky Jindřich Tauber z ČSSD ale potvrdil, že něco takového by bylo příliš komplikované.

„Je to velmi technicky náročné a není shoda ani mezi vlastníky nemovitostí. Nakonec jsme se domluvili, že slevu dáme všem, a to jak fyzickým, tak právnickým osobám. Sleva 50 procent platí, ale bude to na jakoukoliv firmu, kterou si vyberou,“ vysvětlil.

Hlavní pardubická třída v současnosti prochází rekonstrukcí. Do konce února příštího roku se má změnit v klidný a výstavní bulvár. Velkou část z ceny 120 milionů korun zřejmě zaplatí Evropská unie.

Město chce, aby majitelé nahradili staré přípojky novými, dokud je celá ulice rozkopaná. Jinak hrozí, že v případě poruchy bude nutné opět kopat do nově opravené komunikace.


Zvětšit mapu

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme