Švédsko na MS poprvé padlo, Američané si pojistili čtvrtfinále a nezaváhalo ani Rusko

Hokejisté Švédska na mistrovství světa v Minsku poprvé zaváhali. V souboji nejlepších týmů skupiny A prohráli s Kanadou 2:3 v prodloužení. Vítězstvím 3:1 nad Finskem si postup do čtvrtfinále zajistili Američané. Na šampionátu se nadále daří ruskému týmu, ten ve večerním utkání porazil Německo 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonathan Huberdeau z Kanady se marně snaží překonat švédského gólmana Anderse Nillssona

Jonathan Huberdeau z Kanady se marně snaží překonat švédského gólmana Anderse Nillssona | Zdroj: ČTK

Kanadským hráčům se podařilo otočit dvougólovou ztrátu. Od 28. minuty se však skóre až do konce třetí třetiny neměnilo. A to ani při přesilovce pět na tři, kterou Kanaďané hráli po druhé přestávce.

V prodloužení měl pak nejprve velkou šanci Backlund, švédská střídačka ale po jeho pokusu neslavila. Lépe si ale pak se slibnou příležitostí poradil soupeř – po přečíslení dva na jednoho zajistil vítězství Kanady Ellis.

Na první místo skupiny A se tak dostali hokejisté s javorovým listem na prsou. Nejvýhodnější pozici pro čtvrtfinále si pak zámořský tým pokusí uhájit v duelu s Norskem. Švédsko se střetne ještě s Itálií.

Po porážce s Amerikou, které dvěma góly pomohl Tyler Johnson, musejí finští reprezentanti uspět v závěrečném utkání skupiny proti Kazachstánu.

Stoprocentní úspěšnost si v Minsku drží Rusové. Sborná vítězstvím 3:0 nad Německem připravila svého soupeře o naději na postup do další fáze turnaje.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku:

Skupina A:
Kanada - Švédsko 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. B. Schenn (Huberdeau), 28. Bieksa (Rielly, Hodgson), 63. Ellis (Scheifele, Brouwer) - 14. Lindström (Möller), 22. Klasen (Nyquist, Ekholm). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Rantala - Suominen (oba Fin.), Raming (Rus.). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 8453.

Skupina B:
USA - Finsko 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Nelson (Jones), 47. Johnson (Smith, Jones), 60. Johnson (Shore) - 57. Mäntylä (Immonen, Hietanen). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Bulanov (Rus.) - Hull (Kan.), Valach (SR). Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 13.030.

Rusko - Německo 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 44. Šipačov (Jakovlev, Plotnikov), 51. Širokov (Zaripov, Anisimov), 60. Tichonov (Anisimov). Rozhodčí: Dremelj (Slovin.), Šindler - Lederer (oba ČR), Leermakers (Niz.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 14.021.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme