Facka velká, ale potřebná, řekl po prohře s Dánskem Jaromír Jágr

Čeští hokejisté na světovém šampionátu znovu ztratili body, s Dánskem prohráli po nájezdech. Jaromír Jágr mohl v nájezdech ještě vykřesat naději na výhru, ale nedal a Česi prohráli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v samostatných nájezdech dánského brankáře nepřekonal

Jaromír Jágr v samostatných nájezdech dánského brankáře nepřekonal | Zdroj: ČTK

„Pokud nás tohle neprobudí, tak asi už nic,“ říká zklamaný Jaromír Jágr a pak rychle vysvětluje, co dělá český tým špatně.

„To co si říkáme během zápasu i během třetin. Všude hrajeme s jedním hráčem. Nepomáháme si, nezdvojujeme se, jeden druhému nepomůžeme. Takhle se hokej hrát nedá,“ nehledal výmluvy nejzkušenější český hokejista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr se po prohraném utkání s Dánskem nevymlouval a uznal, že se týmu nedaří a hraje špatně.

„Oni to zdvojujou, a proto mají všechny puky. Pokud se v tomhle nezlepšíme, a je jedno jestli jsi v útoku nebo v obraně, a nebudeme si vzájemně pomáhat, tak nebudeme přečíslovat soupeře. Ale to je o tom, že musíš zase víc bruslit,“ pokračoval v kritice do vlastních řad Jágr.

Mezi zápasy i během přestávek se v šatně rozebírá, co zlepšit, trenér Růžička, chtěl přímočarost - to se proti Dánům ze začátku dařilo, ale hra národního týmu má stále mnoho chyb.

„Vždycky jeden hráč hraje a čtyři na něj koukají. Takhle se nedá hrát na žádné úrovni. Zbytečně se nadřeš a nic z toho není,“ doplňuje další nedostatky Jágr, který už dal na šampionátu tři branky a na dvě nahrál.

Ale tyhle statistiky jsou stranou, když se týmu nedaří. Na druhou stranu Jágr souhlasí s pořekadlem, že všechno zlé je pro něco dobré.

Zbytečné fauly a chyby nás stály vítězství, mrzelo asistenta Špačka

Číst článek

„Jediná pozitivní věc na tom je, že musíme další dva zápasy vyhrát. A vyhrát můžeme jedině, když se nějakým způsobem zmátoříme. I kdybychom vyhráli a v dalších zápasech hráli stejně, tak bychom si to stejně sbalili a jeli domů,“ dodává slavná osmašedesátka.

Češi mají umístění ve skupině ve svých rukou. Pokud dnes porazí Norsko a v úterý Francii, postoupí ze třetího místo a vyhrnou se Rusům ve čtvrtfinále. A možná se paradoxně prohra s Dánskem podle Jaromíra Jágra hodí.

„Facka velká, ale potřebná,“ uzavřel Jaromír Jágr.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme