Ve skupině příštího MS se Češi znovu utkají se Švédy, čeká je i Kanada

Mezinárodní hokejová federace rozhodla o složení základní skupin hokejového MS, které se za rok uskuteční v Praze a Ostravě. O2 Arena uvidí reprízu nedělního utkání o třetí místo proti Švédsku. Oba finalisté letošního ročníku budou v ostravské skupině.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena

O2 arena | Foto: Filip Jandourek

Česká reprezentace bude hrát pražskou skupinu A, v níž se utká se Švédskem, Kanadou, Švýcarskem, Lotyšskem, Francií, Německem a Rakouskem.

Hrát se bude stejným systémem jako skončené MS v Minsku, první 4 týmy postoupí do čtvrtfinále, poslední tým skupiny z elitní hokejové společnosti sestoupí.

Složení skupin MS 2015 v ČR:
Skupina A (Praha): Švédsko, Kanada, ČR, Švýcarsko, Lotyšsko, Francie, Německo, Rakousko.
Skupina B (Ostrava): Finsko, Rusko, USA, Slovensko, Norsko, Bělorusko, Slovinsko, Dánsko.

Mistři světa z Ruska i poražení finalisté, tým Finska, budou hrát ostravskou skupinu B. Doplní je Američané, Slováci, Norové, Bělorusové, Slovinci a tým Dánska.

Pořadatelé MS chtěli, aby Slovensko hrálo v Ostravě, proto si před tým východních sousedů vyměnil pozici se Švýcarskem, což musí ještě formálně schválit mezinárodní federace.

Hokejové mistrovství se v České republice uskuteční po jedenácti letech. Začne 1. května 2015, skončí 17. května závěrečnými zápasy v Praze.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme