Policii na Ústecku má posílit 160 nových lidí, u náboru ale skončí až 80 procent zájemců

Řady policie v Ústeckém kraji má do dvou let posílit 160 nových policistů. Do dnešního dne jich zatím nastoupilo 50. Policie má ale problém s náborem nových lidí. Téměř 80 procent zájemců musí odmítnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přísaha 37 policistů ze středních Čech

Přísaha 37 policistů ze středních Čech | Foto: Pavel Pavlas

„Klesá obecně schopnost uchazečů splnit podmínky. A to je právě ten zásadní problém,“ říká ředitel ústecké krajské policie Tomáš Lansfled.

Jinými slovy, uchazeči o službu v řadách policie nemají dostatečnou fyzičku. Pokud má zájemce opravdu snahu se k policii dostat, vyjdou mu v otázce zdatnosti vstříc. Problém je ale s psychotesty.

„Pokud někdo neudělá psychotesty, tak je to možné opakovat, ale až po dvou letech. Tak se předpokládá, že ten člověk třeba nějakým způsobem dozraje. Pokud se týká fyzických testů, tak my jsme schopni postavit individuální plán a naši uchazeči mají možnost přihlásit se na další opravný termín. A když na sobě pracují, tak potom limity splní a mohou nastoupit,“ dodává Lansfeld.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nábor nových policistů na Ústecku se zajímal reportér Jan Bachorík

Právě z důvodu kvalitního výběru mají u policie stovky přihlášek. Ti opravdu nejlepší pak nastoupí hlavně na základní oddělení. Až 80 procent zájemců ale u výběru skončí.

„Noví policisté by hlavně měli směřovat na základní útvary, které v poslední době utrpěly největší ztráty. Jde hlavně o okresy, které jsou nejvíc zatíženy, to znamená Chomutov, Most, Teplice a tak dále,“ upřesňuje ředitel ústecké krajské policie.

Lidé by tedy měli policisty častěji potkávat v ulicích. K už vycvičeným novým policistům, kterých dosud nastoupilo 50, má na začátku srpna přibýt dalších minimálně 25 lidí.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme