Titul ve španělské fotbalové lize patří Atléticu Madrid, FA Cup vyhrál Arsenal

Po 18 letech se ze zisku mistrovského titulu v Primera División radují hráči Atlética Madrid a celkově 10. v historii klubu. V posledním kole v souboji o krále španělské fotbalové ligy totiž remizovali s obhájcem prvenství Barcelonou na jejím hřišti 1:1 a udrželi ji v tabulce o tři body za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Atlética velebí svého trenéra Simeoneho po závěrečném hvizdu

Hráči Atlética velebí svého trenéra Simeoneho po závěrečném hvizdu | Zdroj: Reuters

Po 13 minutách se zranil nejlepší střelec Atlética Diego Costa, si však trable obnovil trable s pravým stehenním svalem. Po dalších devíti minutách ho následoval i Arda Turan kvůli pochroumané kyčli. Chvíli nato Fábregasův centr sklepl ve vápně Messi na rozběhnutého Alexise Sáncheze a chilský forvard z úhlu napálil míč pod břevno.

Krátce po přestávce si na Kokeho roh naskočil urostlý uruguayský stoper Diego Godín a nechytatelnou hlavičkou vyrovnal. I když pak domácí neskutečně tlačili, triumf Atlética Madrid už neodvrátili.

Katalánský velkoklub tak pod trenérem Gerardem Martinem letos nezíská žádnou trofej. Zatímco madridský celek pod dalším argentinským lodivodem Diegem Simeonem může korunovat skvělou sezonu ještě příští víkend, kdy si zahraje čistě španělské finále Ligy mistrů proti městskému rivalovi Realu.

Třetí příčka v La Lize patří právě Realu Madrid, který ovšem před výhrou nad barcelonským Espanyolem 3:1 přišel o Cristiana Ronalda, který se při rozcvičce zranil a vůbec nenastoupil. První zprávy hovoří o obnovených svalových problémech, s nimiž se nejlepší střelec ligy potýkal v minulých dnech i týdnech.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo:

Real Madrid - Espaňol Barcelona 3:1 (86. a 90+1. Morata, 64. Bale - 90. Pizzi)
FC Barcelona - Atlético Madrid 1:1 (33. Alexis Sánchez - 49. Godín)

Trofeje se dočkal i Arsenal s Rosickým

Na stadionu ve Wembley se rozhodovalo o vítězi nejstarší fotbalové soutěže světa anglického FA Cupu. A trofeje se po letech půstu dočkal Tomáš Rosický s Arsenalem, který porazil Hull 3:2 v prodloužení.

V době vítězného gólu Aarona Ramseyho ve 109. minutě byl už na hřišti i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který vystřídal tři minuty předtím. I on mohl z lavičky sledovat katastrofální úvod svého týmu. Arsenal prohrával v 8. minutě už 0:2, ale pořád měl dost času na vyrovnání.

Trenér Arsenalu Arsene Wenger si po letech konečně mohl sáhnout také na nějakou trofej | Foto: Reuters

Brzy zkrátil vedení soupeře parádním přímým kopem Španěl Santi Cazorla a svou výraznou převahu zúročili "Kanonýři" 20 minut před koncem. Po rohovém kopu se trefil zblízka Laurent Koscielny a 89.345 diváků v ochozech vidělo bonus v podobě prodloužení.

Anglický fotbalový pohár - finále:

Arsenal - Hull 3:2 po prodl. (2:2, 1:2)
Branky: 17. Cazorla, 71. Koscielny, 109. Ramsey - 4. Chester, 8. Davies

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme